Ana SayfaDünyaABD’de bir ilk: Trump hakkında ‘yolsuzluk’ davası açıldı

ABD’de bir ilk: Trump hakkında ‘yolsuzluk’ davası açıldı

HABER MERKEZİ – Washingon D.C. ve Maryland eyaletlerinin başsavcıları, ABD Başkanı Donald Trump hakkında yolsuzluk karşıtı hükümleri ihlal ettiği gerekçesiyle dava açtı.

ABD Washington D.C. eyaleti başsavıcısı Karl A. Racine ve Maryland eyaleti başsavcısı Brian E. Frosh, kişisel ve toplum çıkarlarını birbirinden ayıramadığı, yabancı hükümetlerden para aldığı ve kanundaki yolsuzluk karşıtı hükümleri ihlal ettiği gerekçesiyle Başkan Donald Trump’a dava açtı.

Dava bir başkana yönelik açılmış olması bakımından türünün ilk örneği olma özelliği taşıyor.

Trump’ın başkan olduktan sonra şirketinin sahibi olarak kalmasına odaklanılan davada, örnek olarak Beyaz Saray yakınlarında bulunan Trump International Hotel sunuluyor.

Bölgeye yakın diğer konaklama yerlerine göre söz konusu otelin yabancılar da dahil müşteri çektiğine vurgu yapan başsavcılar, Trump’ın şirketine, kontratın seçilmiş bir yetkiliye yasakladığı üzere otel binasını kiralamaya izin verilmemesi gerektiğini ifade etti.

Açılan davada ayrıca, Trump’ın yabancı hükümetlerin ABD Başkanı’nın iş dünyasındaki çıkarına hizmet edecek teşvikler sunacağı bir durum yarattığı da belirtiliyor.