Ana SayfaGüncelAbluka altındaki Yüksel’de ‘sıradan bir gün’: Eylemcilere yine gazlı mermi ve darp

Abluka altındaki Yüksel’de ‘sıradan bir gün’: Eylemcilere yine gazlı mermi ve darp

ANKARA – Kanun Hükmünde Kararname ile mesleklerinden ihraç edilen Veli Saçılık ve Acun Karadağ, ‘İşimizi geri istiyoruz’ sloganı ile sürdükdükleri eylemlerinin 207. gününde de polisin gazlı mermisine maruz kaldı. Polia Karadağ’ı yerlerde sürüklerken, fenalaşan Karadağ hastaneye kaldırıldı. Polis ayrıca Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi’nin İnsan Hakları Anıtı önünde düzenlemek istediği açıklamaya da izin vermedi. İnisiyatif bu nedenle açıklamasını Konur Sokak’ta yapmak zorunda kaldı.

Konur Sokak’ta açıklama düzenleyen Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, Yüksel Caddesi’nde devam eden ablukaya ve basın açıklamalarının engellenmesine tepki gösterdi.

Açıklamada polislere de seslenen İnisiyatif sözcüleri, “Sizler de her an tutuklanabilir, cezaevine atılabilirsiniz. O zaman sizin hakkınızı da bizler, insan hakları savunucuları koruyacağız” dedi.

İnisiyatif tarafından düzenlenen açıklamada, cezevlerinde bulunan tutukluların avukat görüşmelerinin kayıt altına alınmasının hukuka aykırı olduğu belirtildi ve uygulamanın son bulması çağrısında bulunuldu.

Açıklama sırasında sık sık “Zindanlar yıkılsın, tutsaklara özgürlük” sloganları atıldı.

Eylemlerinin 148. haftasında da hasta tutuklu ve hükümlülerin serebest bırakılmasını talep eden Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, polisin kendilerine Konur Sokak’ta da açıklama yapamayacaklarını ilettiğini ve sonraki eylemlerini Sakarya Caddesi’ne taşıyacaklarını belirtti.

Yine gazlı mermi: Fenalaşan Karadağ hastaneye kaldırıldı

Yüksel Caddesi’nde sürdürdükleri eylemleri 207. gününe giren Veli Saçılık ve Acun Karadağ’ın, İnsan Hakları Anıtı önünde düzenlemek istedikleri basın açıklamasına polis gazlı mermiler ile müdahale ederken, alandan ayrılmak istemeyen eylemcileri ise yerlerde sürükledi.

Polisin sert müdahalesine maruz kalan Veli Saçılık, ‘işkencecisiniz’ diyerek polislere tepki gösterdi.

O esnada oturma eylemine geçen Acun Karadağ’a gazlı mermi sıkan polis, Karadağ’ı sürükleyerek alandan uzaklaştırdı.

Birber gazı nedeniyle fenalaşan Acun Karadağ, ambulans ile hastaneye kaldırıldı.