Ana SayfaGüncelAçlık grevi 106’ncı gününde: “Artık sözümüz değil, eylemimiz konuşacak”

Açlık grevi 106’ncı gününde: “Artık sözümüz değil, eylemimiz konuşacak”

HABER MERKEZİ – Yüksel direnişçileri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevinin 106’ncı gününde bir araya geldi. Üzerinde hiç bir yazı olmayan boş afişlerle eylem yapan gruptan Veli Saçılık, “AKP sesimizi duymamakta inat ediyor. Artık sözümüz değil, eylemimiz konuşacak” dedi.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile işlerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın işe iade talebiyle başlattıkları açlık grevi eylemi bugün 106. gününde.

İşinden ihraç edildikleri için 226 gündür Yüksel Caddesi’nde eylem yapan direnişçiler bugün Gülmen ve Özakça’nın kötüleşen sağlık durumuna dikkat çekti.

Ellerinde hiç bir şey yazmayan boş dövizlerle Karanfil Sokak’ta bir araya gelen grup, “Zafer direnen emekçinin olacak”, “Nuriye ve Semih yalnız değildir” ve “İşimizi geri istiyoruz” sloganlarını attı.

Kalkanlarla sokağın girişini kapatan polis sık sık grubun dağılması yönünde anonsta bulundu.

“Açlık grevindeki arkadaşlarımızı öldürmeye çalışıyorlar”

Açıklama yapan işinden ihraç edilen kamu emekçisi Acun Karadağ, “Açlık grevindeki arkadaşlarımızı öldürmeye çalışıyorlar” dedi ve ekledi:

Sadece işimizi istediğimiz için iki eğitimci tutuklandı ve ölümle yüz yüze. Dünyadan, Türkiye’den her yerden ses geldi ama AKP hükümeti arkadaşlarımızın, bizim sesimizi duymamakta inat ediyor.

‘Sözümüz değil eylemimiz konuşacak”

Eylemcilerden Veli Saçılık neden yazısız dövizlerle eylem yaptıklarını şu sözlerle anlattı:

Biz 226 gündür buraya dövizlerimizle, pankartlarımızla çıkıyoruz. Bunlara bir şey anlatamadık artık sözümüz değil eylemimiz konuşacak.