Ana SayfaGüncel‘Adalet Yürüyüşü’ 16’ncı gününde

‘Adalet Yürüyüşü’ 16’ncı gününde

HABER MERKEZİ – Ankara’dan başlatılan ‘Adalet Yürüyüşü’ 16. gününde devam ederken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bugünkü yürüyüşte Diyarbakır Emniyet Müdürü iken 2001’de öldürülen Gaffar Okkan’ın Sakarya’daki mezarını ziyaret etti. Yürüyüşte CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız ise rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde Ankara’dan başlatılan ‘Adalet Yürüyüşü’ 16’ncı gününde devam ediyor.

Bugünkü yürüyüş, Sakarya’nın Hendek İlçesi Nuriye Mahallesi’nde bulunan mola yerinden başladı.

Yürüyüşçülerin ilk durağı Diyarbakır Emniyet Müdürü iken 2001’de öldürülen Gaffar Okkan’ın ilçedeki mezarı oldu.

Daha sonra yürüyüşün yapılacağı alana geçen Kılıçdaroğlu bir açıklama yaptı.

CHP lideri, yürüyüşün 16’ncı gününde yollarına inanç ve kararlılıkla devam edeceklerini belirtti.

Gaffar Okkan’ı anan Kılıçdaroğlu, “Terörle mücadele konusunda Gaffar Okkan’ın kararlılığı sadece Diyarbakır’da değil, Türkiye’nin her köşesinde takdir toplamıştır. Bütün emniyet teşilatının da Gaffar Okkan’ı örnek olarak almasını yürekten isterim” diye konuştu ve şöyle devam etti:

Terörden çok çektik, acı çektik, analar ağlamasın diye zaman zaman söylemlerde bulunduk. Zaman zaman şiirler okuyup türküler yaktık ama önleme konusunda önemli adımlar atamadık. Biz terörü istemiyoruz, kendi topraklarımızda huzuru ve adaleti istiyoruz.

Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamasının ardından yürüyüşe geçildi.

CHP’li vekil fenalık geçirdi

Yürüyüşte CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız rahatsızlanarak fenalık geçirdi.

Gerçek Gündem’in haberine göre CHP’li vekile ilk müdahaleyi kortejde bulunan CHP’li doktor vekiller ve 112 acil sağlık çalışanları yaptı.

Ana damarında tıkanma olduğu tespit edilen Hüseyin Yıldız’a, By-Pass ameliyatı veya stent takılması yönünde karar alındı.

Yıldız ve ailesinin müdahalenin İstanbul’da yapılmasını istemesi üzerine Yıldız, Adapazarı Atatürk Stadyumu’na inen ambulans helikopterle İstanbul’daki özel bir hastaneye sevk edildi.

Hedef İstanbul’a bir buçuk milyon kişi ile girmek

Öte yandan İstanbul’a yaklaşan yürüyüşçüler “Bekle bizi İstanbul” şarkısı eşliğinde yürüyüşü sürdürüyor.

Evrensel’in haberine göre yürüyüşçüler İstanbul’a bir buçuk milyon kişi ile girmeyi hedefliyor.