Ana SayfaGüncel‘Adalet Yürüyüşü’nde üçüncü gün: ‘Kavurmacı’nın tutuklanması doğru değil’

‘Adalet Yürüyüşü’nde üçüncü gün: ‘Kavurmacı’nın tutuklanması doğru değil’

HABER MERKEZİ – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Adalet Yürüyüşü’nün üçüncü gününde. Yürüyüş öncesi bir açıklama yapan CHP lideri, Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı’nın tekrar tutuklanmasını doğru bulmadığını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından başlattığı “Adalet Yürüyüşü’nün üçüncü gününde.

Önceki gün Ankara’dan İstanbul’a ‘Adalet Yürüyüşü’ başlatan CHP lideri, bugünkü yürüyüşün öncesinde açıklamalarda bulundu.

“Kavurmacı’nın tekrar tutuklanması kararı doğru değil”

Kılıçdaroğlu’nun gündeminde darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklanan ve ardından serebst bırakılan ancak hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldıktan sonra dün tekrar gözaltına alınan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı vardı.

CHP lideri, Kavurmacı hakkında verilen kararla ilgili, “Bu kararı doğru bulmadığımı ifade etmek isterim. Yargıda çifte standart olmamalı. Asıl olan tutuksuz yargılamadır. Ben kesin mahkumiyet kararı çıkmadığı sürece insanların tutuklanmalarını doğru bulmuyorum ” dedi.

“İktidarın eleştirilerini saygıyla karşılıyoruz”

Yürüyüşe ilişkin de konuşan Kılıçdaroğlu, bugün üçüncü gün olduğunu hatırlatarak “Özellikle iktidar kanadından eleştiriler geliyor. Eleştirileri de saygıyla karşılıyoruz. Eğer bizim yürüyüşümüz onları rahatsız ediyorsa bu da bizim amacımıza hizmet ediyor. En azından amacımızı gerçekleştirmek için umarım duyarsız vicdanlar duyarlı hale gelir” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, FETÖ’nün iş dünyası yapılanmasına yönelik dava kapsamında Ömer Faruk Kavurmacı hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartılması ve Kavurmacı’nın dün İstanbul’da gözaltına alınmasıyla ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu, açıklamasının ardından saat 09.00’da İstanbul yürüyüşünün bugünkü bölümünü başlattı.

Kılıçdaroğlu ve beraberindekilerin bugün Kahramankazan ilçesi çıkışındaki Kent Ormanı Piknik Alanı’na kadar yürümesi ve burada konaklaması planlanıyor.


PAYLAŞ:    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!       Yazdır
Önceki Haber
Bir film karesinden hayatın hakikatine giden 'Yol' - Nejat Uğraş
Sonraki Haber
Cinsiyet rolü normlarını reddeden 11 kadın