Ana SayfaGüncel‘Adalet Yürüyüşü’nün 13. günü: Provokasyonlara karşı 12 maddelik kural listesi

‘Adalet Yürüyüşü’nün 13. günü: Provokasyonlara karşı 12 maddelik kural listesi

HABER MERKEZİ – CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu öncülüğünde Ankara’dan İstanbul’a başlatılan ‘Adalet Yürüyüşü’ 13. gününde. Kılıçdaroğlu, adalet için birlikte yürüdüklerini belirterek “Kimse rahatsız olmasın. Bizi protesto edenler olabilir, biz onları sadece alkışlıyoruz” dedi ve 12 maddelik ‘Adalet Yürüyüşü Temel Kuralları’nı açıkladı. Yürüyüşe katılan Gezi aileleri de yürüyüşün önemine vurgu yaparak, yürüyüşe ilişkin destek çağrısı yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun ‘MİT Tırları Davası’nda tutuklanmasının ardından Ankara’dan İstanbul’a ‘Adalet Yürüyüşü’ başlatan Kemal Kılıçdaroğlu, yürüyüşe 13’üncü gününde devam ediyor.

Yürüyüşünün bugünkü etabına Bolu’da başlayan ve basın açıklaması düzenleyen Kılıçdaroğlu, “Bugün Köroğlu’nun diyarını terkediyoruz. Köroğlu’ya ve Köroğlu gibi olanlara selamlar, onlar için yürüyoruz” dedi.

Kılıçdaroğlu adalet için birlikte yürüdüklerini ifade ederek şunları ifade etti:

Kimse rahatsız olmasın. Provokasyonlara karşı dün akşam 12 maddelik bir genelge hazırladık. Katılan herkese vereceğiz 12 maddelik genelgeyi.

Şu veya bu nedenle bizi protesto edenlere bir saldırı, bir şiddet, bir ağır söz kullanmayın. Ne söylerlerse söylesinler sadece onları alkışlayın dedik. Bu da bizim demokratik tavrımızı gösteriyor. Adalete olan inancımızı gösteriyor. Adalete ve insanlara ne kadar değer verdiğimizi gösteriyor.

12 maddelik ‘Adalet Yürüyüşü Temel Kuralları’

Provokasyonlara karşı hazırladığı belirtilen 12 maddelik ‘Adalet Yürüyüşü Temel Kuralları’ arasında, yürüyüş esnasında tek bir slogan atılacağı, Kılıçdaroğlu’nun kortejin en önünde yalnız yürüyeceği ve konaklama yerlerinde alkol tüketilmeyeceği gibi kurallar yer alıyor.

Gezi aileleri ‘Adalet Yürüyüşü’nde

Gezi Direnişi’nde hayatını kaybeden Berkin Elvan, Ethem Sarısülük, Ahmet Atakan ve Ali İsmail Korkmaz’ın aileleri de ‘Adalet Yürüyüşü’nün 13’üncü gününde Kılıçdaroğlu ile beraber yürüyor.

Yürüyüşe katılan Ali İsmail Korkmaz ve Berkin Elvan’ın anne ile babası ve Ethem Sarısülük’ün ağabeyi, Ahmet Atakan’ın annesi yürüyüşe sahip çıkma çağrısı yaptı.

dihaber’e konuşan Ethem Sarısülük’ün ağabeyi İkrar Sarısülük, yürüyüşü başından beri desteklediklerini belirterek CHP’nin Gezi Direnişi’nde toplumsal muhalefete katılamadığını ve eksik kaldığını belirtti.

‘Adalet Yürüyüşü’nün Edirne’den Van’a kadar uzanması gerektiğini vurgulayan Sarısülük, temennisinin yürüyüşün Edirne’ye kadar uzaması ve sonrasında ise yakılıp, yıkılan bölge kentlerine kadar devam etmesi olduğunu belirtti.

‘Adalet herkes için lazım’

Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan ise, oğlunun öldürülmesinin üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen soruşturma açılmadığını hatırlatarak dosyaya bakan beş savcının değiştiğini belirtti.

Adalet vurgusu yapan Atakan, “Adalet herkes için lazım. Bir an önce adaleti getirmemiz lazım” dedi.

Bekin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan da 4 yıldır adalet arayışı içinde olduklarını belirterek, yürüyüşün sona ermesinin ardından da mücadelenin devam etmesi gerektiğini belirtti.

Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz ise oğlunun öldürülmesine ilişkin olarak adalet arayışlarının devam ettiğine vurgu yaparak ‘Umud ediyorum ki bir gün adalet gelecek bu ülkeye. Ben bulamadım ama gelecek’ dedi.

12 günde 220 km geride kaldı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Adalet Yürüyüşü’nün 12. gününde 220 kilometreyi geride bıraktı.