Ana SayfaGüncel‘Adalet Yürüyüşü’nün 14. günü: ‘Her türlü provokasyona karşı hazırlıklıyız’

‘Adalet Yürüyüşü’nün 14. günü: ‘Her türlü provokasyona karşı hazırlıklıyız’

HABER MERKEZİ – CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu öncülüğünde Ankara’dan İstanbul’a başlatılan ‘Adalet Yürüyüşü’ 14. gününde. Kılıçdaroğlu, yürüyüş sırasındaki protestolara değinerek “Her türlü baskıya, provokasyona karşı hazırlıklıyız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun ‘MİT Tırları Davası’nda tutuklanmasının ardından Ankara’dan İstanbul’a ‘Adalet Yürüyüşü’ başlatan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yürüyüşe 14’üncü gününde devam ediyor.

Yürüyüşünün bugünkü etabına Düzce Kalıcı Konutlar yolu Cumhuriyet Mahallesi mevkisindeki kamp alanından başlayan Kılıçdaroğlu, yürüyüş öncesi yaptığı açıklamada “Yürüyüşümüz her geçen gün daha bereketli, güzel hale geliyor” dedi.

Kılıçdaroğlu, yürüyüş sırasındaki protestolara da değinerek şunları ifade etti:

Zaman zaman sizlerin de tanık olduğu protestolar da oluyor. Ama bizim ellerimiz hiçbir zaman şiddete kalkmadı ve kalkmayacak. Tam tersine provokasyondan sonra gerek ben, gerek arkadaşlarım, gerek yürüyüşe katılan vatandaşlarım hep birlikte alkışlıyoruz. Bu bizim adalete olan tutkumuz güzel bir örnek olması açısından Türkiye geleneği açısından güzel bir örnek olması açısından son derece önemli. ‘Adalet, adalet, adalet’ dedik ve bu bağlamda yürüyüşüme devam ediyoruz. Azimli, kararlıyız.

İstanbul’a kadar gülerek, eğlenerek yolumuza devam edeceğiz. Hiç kimse buna engel olmasın. Her türlü baskıya, provokasyona karşı hazırlıklıyız. Dün de söylemiştim 12 maddelik bir uyarı metni, genelge hazırlamıştık. Katılımcıların tamamı bu genelgeye uydu. Bütün katılımcılara yürekten teşekkürlerimi sunuyorum.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, daha sonra Sakarya yönüne doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüşe Halkın Türkiye Komünist Partisi (HTKP) Genel Başkanı Erkan Baş ile Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Başkanlar Kurulu üyesi Alper Taş da katıldı.

  ‘İşte seviye’: 'Adalet Yürüyüşçüleri'nin konakladığı yere gübre döküldü