Ana SayfaGüncel‘Adalet Yürüyüşü’nün 4’üncü günündeki Kılıçdaroğlu: Her Firavun’un bir Musa’sı vardır

‘Adalet Yürüyüşü’nün 4’üncü günündeki Kılıçdaroğlu: Her Firavun’un bir Musa’sı vardır

HABER MERKEZİ – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Adalet Yürüyüşü’nün dördüncü gününde. Yürüyüş öncesi bir açıklama yapan CHP lideri, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Yargı yarın sizi davet eder” sözlerine değinerek, “Bizi tahrik etmek istiyorlar. Tahriklere kapılmayacağız” dedi ve “Şunu unutmasın. Her Firavun’un bir Musa’sı vardır” ifadelerinde bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından başlattığı “Adalet Yürüyüşü’nün dördüncü gününü geride bıraktı.

Bugünkü yürüyüşe İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Genel Sekreteri Metin Bakkalcı ile Erdal Bozkurt ve Avukat Turgut Kazan ile Zülfü Livaneli de katıldı.

Perşembe günü Ankara’dan İstanbul’a ‘Adalet Yürüyüşü’ başlatan CHP lideri, bugünkü yürüyüşün öncesinde açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, yürüyüş öncesi yaptığı açıklamada AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Yargı yarın sizi davet eder” ifadesine değinerek, şunları söyledi:

Bizi tahrik etmek istiyorlar. Tahriklere kapılmayacağız. Yargı ile bizi tehdit etmek istiyorlar.

Dün 20 Temmuz darbecisi açıklamalar yapmış. Efendim neymiş yürüyormuşuz. Akşam karavanda kalıyormuşuz. Vallahi benim karavanda altın klozet yok, arzu ederse gelsin ben kendisini 1 gece misafir edebilirim.

Kemal Kılıçdaroğlu daha önce sorduğu, “Namus, şeref sizin için önem ifade ediyor mu?” sorusuna henüz yanıt gelmediğini aktararak, “Şunu unutmasın. Her Firavun’un bir Musa’sı vardır” dedi.

Bir kişi kalp krizi geçirdi

Kılıçdaroğlu, açıklamasının ardından İstanbul yürüyüşünün bugünkü bölümünü başlattı.

CHP liderinin ‘Adalet Yürüyüşü’ne katılan partililerden 69 yaşındaki Hasan Tatlı kalp krizi geçirdi.

Ambulansta yapılan ilk müdahalenin ardından Kahramankazan Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Tatlı’nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Dün Kurtboğazı mevkiinde konaklayan çok sayıda yurttaş ve Kılıçdaroğlu, bu gün 21 kilometre yürüdü.

Yürüyüşçüler Kızılcahamam’a 5 kilometre mesafede konaklayacakları alana ulaşarak bugünkü etabı tamamladı.

Maçka’daki nöbet 4’üncü gününde

Öte yandan CHP İstanbul İl Örgütü’nün Maçka Parkı’nda başlattığı “Adalet Nöbeti” eylemi de 4’üncü gününde devam etti.

Sabah saatlerinden itibaren parka gelenler, polis arama noktasında geçerek parka girdi.

Nöbete katılanlar, parkta kurulan platformdan çalınan Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde halaylar çekti.

Maçka Parkı’ndaki ‘Adalet Nöbeti’ eylemine işçilerle birlikte katılan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, burada yaptığı konuşmada ‘Adalet yerini buluncaya kadar sokaklarda direnmeye devam edeceğiz’ dedi.

OHAL ile birlikte yayınlanan KHK’ler ile binlerce kamu emekçisinin işinden edildiğini ve belediyelere kayyum atandığını belirten Beko, sözlerini şöyle sürdürdü:

Tüm bu hukuksuzluklara rağmen gidebileceğimiz tek bir mahkeme yok. Üzülerek söylüyorum ki 150’ye yakın gazeteci tutuklu, 5 binden fazla basın emekçisi işsiz kaldı, AKP kendisine muhalif olan tüm basını susturdu. Türkiye’de adalet yok. Yarım MHP ve tam AKP bir araya gelerek, faşist bir anayasa yapıldı. Anayasada da Cumhurbaşkanı dışında kimse yok. Adalet yerini buluncaya kadar sokaklarda direnmeye devam edeceğiz