Ana SayfaDünyaAfgan ordusuna sızan Taliban, iki ABD askerini öldürdü

Afgan ordusuna sızan Taliban, iki ABD askerini öldürdü

HABER MERKEZİ – Afgan ordusuna sızdığı açıklanan Taliban mensubu, iki ABD askerini öldürdü. Saldırıda iki ABD’li askeri de yaralandı.

Afganistan’ın doğusunda ateş açan bir Afgan askerin saldırısı sonucunda iki Amerika Birleşik Devletleri (ABD) askeri hayatını kaybetti.

Bugün (cumartesi) gerçekleşen saldırı ile ilgili konuşan Nangarhar bölge vali sözcüsü Attahullah Khogyani, ‘Archin’de gerçekleştirilen saldırıda iki ABD’li askerin de yaralandığını söyledi.

Khogyani ayrıca, ‘saldırıyı gerçekleştiren Afgan askerinin saldırıdan sonra öldürüldüğünü’ açıkladı.

Saldırıyı Taliban üstlendi.

Taliban sözcüsü Zabihullah Mujahid yaptığı açıklamada ‘Taliban destekçisinin yabancı güçlere saldırı amacıyla Afgan ordusuna sızdığını’ söyledi.

Beyaz Saray sözcüsü Raj Shah ise ‘Afganistan’da gerçekleşen olayı yakından takip ettiklerini’ söylemekle yetindi.

Afganistan’da Taliban saldırıları

Afganistan’da benzer saldırılar daha önce de gerçekleşmişti. Mart ayında bir Afgan askerinin Helmand bölgesinde yabancı güçlere açtığı ateş sonucunda 3 ABD’li asker yaralanmıştı.

Taliban saldırıları Taliban ile Afgan güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar Ramazan öncesinde şiddetlenmişti. Taliban 28 Nisan’da başlattığı ‘hamlesinde’ hedefinin Afganistan’daki ABD’nin öncülüğünde olan NATO güçleri, askeri altyapıları ve askerleri olduğunu duyurmuştu.