Ana SayfaGüncelAfrin’in bombalanmasının ardından: Erdoğan’dan askeri operasyon sinyali

Afrin’in bombalanmasının ardından: Erdoğan’dan askeri operasyon sinyali

HABER MERKEZİ – Son 10 gündür verdiği tüm demeçlerde IŞİD’e karşı mücadele veren ve Rakka operasyonunu yürüten YPG’ye yönelik açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin’de yeni bir askeri operasyonun başlatılabileceği sinyali verdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Harran’da Suriyeli mültecilerin kaldığı kampa düzenlediği ziyaretin ardından Rusya’da yayın yapan İzvestiya gazetesine konuştu.

Sputnik’in aktardığı habere göre Erdoğan, PYD kontrolündeki Rojava’nın Afrin kantonuna yeni bir askeri operasyonun başlatılabileceği sinyali verdi.

Erdoğan, “Suriye’de şu anda olumsuz süreçler görülüyor. Eğer bu durum sınırlarımız için bir tehdit oluşturursa ‘Fırat Kalkanı’ operasyonunda olduğu gibi tepki vereceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca, PYD ve YPG’yi kastederek, Ankara’nın, “stratejik partnerlerinin teröristlerle ortak hareket etmesinden üzüntü duyduğunu” ifade etti.

Erdoğan son 10 gündür verdiği tüm demeçlerde IŞİD’e karşı mücadele veren ve Rakka operasyonunu yürüten YPG’ye silah temini yapan ABD’yi eleştirmiş ve “Türkiye silahlı kuvvetleri ile Kuzey Suriye’de bir devlet kurulmasına asla müsaade etmeyecektir” ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye, Nisan ayında yer yer hedef aldığı Haziran ayının başından itibaren ise Rojava’nın Afrin kantonu sınırının karşısına askeri yığınak yapmaya başlamıştı.

Dün gece saatlerinde ise Afrin sınırından YPG (Halk Savunma Birlikleri) mevzilerine obüs topları atılmıştı.

  Türkiye, günlerdir yığınak yaptığı sınırdan Afrin'i bombaladı