Ana SayfaGüncelAli İsmail’in annesi ilk kez oğlunun yaşamını yitirdiği sokakta: ‘Alişimi çok özledim’

Ali İsmail’in annesi ilk kez oğlunun yaşamını yitirdiği sokakta: ‘Alişimi çok özledim’

HABER MERKEZİ – Gezi Direnişi sırasında darp edilerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz dört yıl sonra ilk kez oğlunun yaşamını yitirdiği sokaktaydı.

Gezi Direnişi sırasında 2 Haziran’da Eskişehir’de polislerin de aralarında olduğu kişiler tarafından darp edilerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz, ölüm yıldönümünde yaşamını yitirdiği Sanayi Sokak’ta düzenlenen törenle anıldı.

Kormaz’ın annesi Emel Yılmaz, dört yıl sonra ilk kez oğlunun yaşamını yitirdiği sokaktaydı.

Anma törenine Ali İsmail’in babası Şahap Korkmaz, ağabeyi avukat Gürkan Korkmaz, Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Raşit Tükel, Taksim Dayanışması’ndan mimar Mücella Yapıcı, KESK, DİSK, TTBB ve TMMOB yöneticileri ile çok sayıda yurttaş katıldı.

Ellerinde karanfiller ile alana gelen yurttaşlar, Ali İsmail’in yaşamını yitirdiği yere, “Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür” yazılı fotoğrafı ve karanfiller bıraktı.

Dihaber’de yer alan habere göre anne Emel Korkmaz, oğlunun yaşamını yitirdiği sokağa ilk kez geldiğini belirterek şunları söyledi:

İlk kez bu sokağa geliyorum. Ali, 4 yıl önce hayatını kaybetti. Alişimi çok özledim. Onu öpemiyorum, koklayamıyorum. Sizler ona sahip çıktınız, teşekkür ediyorum.

Anmada konuşan TMMOB Eskişehir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Neşet Ayakanat  ise şunları ifade etti:

Bizler bu kentin aydınlık yüzlü insanları, bu kente büyük umutlarla gelmiş olan Ali İsmail’e sahip çıkamadık. O güne kadar birçok kritik dava bu kentte taşınırken ne yazık ki Ali İsmail’in davasında şehir bir anda ‘güvensiz şehir’ haline dönüştürülüp davası bizlerden kaçırıldı. Failler ispatlanmışken, aldıkları cezalar ne bizlerin ne de kamuoyunun vicdanlarını tatmin etmedi. Onlara verilmiş sözlerimiz var. Onların hayal ettiği ülkeyi yaratana kadar bu uğurdaki mücadelemizi sürdüreceğiz.

 

 

 

Previous post
PKK'den "Şırnak’ta düşen helikopteri biz vurduk" iddiası
Next post
Rektör, eşini enstitü sekreteri olarak atadı: “'Bunu yapmalıyım’ dedim ve yaptım”