Ana SayfaGüncelAlıkonulan asker ve polislerin aileleri: ‘Artık hiç kimse acı yaşamasın’

Alıkonulan asker ve polislerin aileleri: ‘Artık hiç kimse acı yaşamasın’

HABER MERKEZİ – PKK tarafından farklı tarihlerde alıkonulan asker ve polislerin aileleri Diyarbakır’da düzenledikleri basın açıklamasında, çocukları hakkında devletin kendilerine bilgi vermediğini ve ilgi göstermediğini söyledi. Devlet yetkilileri ve PKK’ye çağrı yapan aileler “Artık hiç kimse acı yaşamasın” dedi.

Çocukları PKK tarafından alıkonulan asker ve polis aileleri İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi’nde bir basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasına İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici ve İHD Bölge Temsilcisi Abdulselam İnceören de katıldı.

Alıkonulan 13 asker ve polisten 6’sının aileleri devlet tarafından kendilerine bilgi verilmediğini belirtirken, PKK’ye de çocuklarının serbest bırakılması yönünde çağrı yaptı.

2 yıl önce alıkonulan Astsubay Semih Özbey’in babası Gürsel Özbey, PKK’ye çocuklarının serbest bırakılması için çağrı yaparken, devlet yetkililerini eleştirdi:

Devlet bize hiçbir bilgi vermedi. Bu çocuklar sağ mı ölü mü? Yaşadığı şartlar nedir? Bunu bilmemiz bizim güvenliğimizdir. Anayasa, devletin ‘vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak ile mükellef’ olduğunu söylüyor. Bu çocuklar devletin karayolunda kaçırıldı. Devlet sahip çıkamadı.

Buradan örgüte de seslenmek istiyorum. Artık bizleri cezalandırmayın. Artık yeter bu acıyı yaşamaya devam etmeyelim. Çocuklarımızı bize sağ salim verin.

Şırnak’ta alıkonulan Jandarma Uzman Çavuş Ferdi Polat’ın abisi Ali Polat ise kardeşinden 18 aydır haber alamadığını belirtti:

Eğer kardeşim ölüyse cenazesini, sağ ise de bir görüntüsünü istiyorum. Buradaki ailelerin hepsi gariban aileler. Hangi zenginin çocuğu var orada. Artık yeter. Ne anneler ağlasın ne de gençlerimiz hayatını kaybetsin.

2 yıl önce Dersim Pülümür’de alıkonulan er Müslüm Altıntaş’ın babası Şevket Altıntaş ve annesi Songül Altıntaş da devlet yetkililerine tepki gösterirken, ‘bir an önce çocuklarına kavuşmak istediklerini’ söylediler.

Diyarbakır-Bingöl karayolu üzerindeki Abalı bölgesinde alıkonulan polis Vedat Kaya’nın annesi Amine Kaya ise Kürtçe gerçekleştirdiği konuşmasında, “Acımızın bir an önce dinmesini istiyoruz. Lütfen bu saatten sonra hiç kimse acı yaşamasın” dedi.

Previous post
Özgür Gündem Ana Davası'nda yine tahliye yok
Next post
'Güzel bir ölüm herkesin hakkı': Acılı ölümlere karşı mücadele eden bir doktor