Ana SayfaDünyaAlmanya: Türkiye ile ilişkiler zor bir döneme girdi

Almanya: Türkiye ile ilişkiler zor bir döneme girdi

HABER MERKEZİ – Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel, Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı görüşmede Türkiye ile Almanya arasında İncirlik krizine çözüm bulunamamasının ardından ilişkilerin “zor bir döneme” girdiğini gördüğünü söyledi.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, İncirlik krizi ile tutuklu gazeteciler gündeminin gölgesinde gerçekleşen Türkiye ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu.

DW Türkçe’nin haberine göre dün akşam ARD televizyonuna konuşan Gabriel, “İncirlik daha küçük sorunlardan bir tanesi” dedi.

Türkiye ile ilişkilerin “zor bir döneme” girdiğini gördüğünü ifade eden Gabriel, ‘mantıklı bir şekilde çözüm yolu arandığını ancak bunun başarılı olmadığını ve bu nedenle de Alman askerlerinin kesinlikle İncirlik’te kalamayacağını’ söyledi.

Gabriel, Alman milletvekillerinin ziyaretine izin verilmemesinin kabul edilemez olduğunu da belirtti.

Ayrıca Gabriel bir başka basın organına yaptığı açıklamada da ‘kimsenin illüzyona kapılmaması gerektiğini, ilişkilerde bugünden yarına bir düzelme olmayacağını ve bir şeylerin gerçekten değişmesi gerektiğini’ söyledi.

Ne olmuştu?

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel dün Almanyalı milletvekillerinin İncirlik’teki Almanyalı askerleri ziyaret edebilmeleri konusunu görüşmek üzere Ankara’da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya gelmişti.

Ancak bu görüşmede bakanlar bir anlaşmaya varamamıştı.

Çavuşoğlu, İncirlik ziyareti konusunda “Türkiye’nin PKK ve Gülen mensuplarıyla ilgili Almanya’dan taleplerinin yerine getirilmediği için” böyle bir karar aldığını belirtmişti.

Gabriel ise Almanyalı askerlerin İncirlik’ten çekilmesi gerekeceğini söylemişti.