Ana SayfaGüncelAnkara Valiliği’nden CHP’nin ‘adalet yürüyüşü’ne ilişkin açıklama

Ankara Valiliği’nden CHP’nin ‘adalet yürüyüşü’ne ilişkin açıklama

HABER MERKEZİ – Ankara Valiliği, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a ‘adalet yürüyüşü’ yapacaklarını duyurmasının ardından alınan ‘tedbirlere’ ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada yürüyüşe ‘makul sayıda’ katılım yapılabileceği ve yürüyüş güzergahında miting yapılamayacağı belirtildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “MİT TIR’ları görüntülerinin yayınlanması” davasında yargılanan eski gazeteci CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun 25 yıl hapis cezası verilerek tutuklanmasının ardından “Ankara’dan İstanbul Maltepe Cezaevi’ne yürüyeceğiz” açıklaması yapmıştı.

Kılıçdaroğlu’nun bugün saat 11.00’de Ankara Güvenpark’ta olacağını ve ‘adalet yürüyüşü’ başlatacağını söylemesinin ardından Ankara Valiliği’nden yürüyüşe ilişkin ‘tedbirler’ alındığı açıklaması yapıldı.

Valilik’ten yapılan açıklamada yürüyüşe ‘makul sayıda’ katılım yapılabileceği ve yürüyüş güzergahında miting yapılamayacağı belirtildi.

Ankara Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre alınan ‘tedbirler’ şöyle:

1. Yapılacak etkinlikte kamu düzeninin, kamu güvenliğinin, trafik düzeninin ve toplantıya katılanların güvenliğinin sağlanması esastır. Bu amaçla, alınacak güvenlik tedbirlerine etkinliği düzenleyen ve katılanların uyması zorunludur.

2. Katılımcılar, Güvenpark’taki toplanma alanına üst araması yapılarak alınacaktır.

3. Yürüyüşün Ankara ili sınırları içerisindeki kısımlarında katılımcıların güvenliğini ve trafik düzenini sağlamak amacıyla korteje, Valiliğimize bildirilen makul sayıdaki kişi katılabilecektir.

4. İl merkezinden sonra yürüyüşe devam edecek olanlar, güvenlik kuvvetlerince kendilerinin tanınabilmesi ve güvenliklerinin sağlanabilmesi için pazu bandı, yelek ve yaka kartı kullanacaktır.

5. Yürüyüş, Ankara ili sınırları içerisinde E-5 Karayolu güzergahı takip edilerek yapılacaktır.

6. Yürüyüş güzergahında bulunan yerleşim yerlerinde miting ve benzeri etkinlikler yapılmayacaktır.

7. Yürüyüş sırasında varsa kaldırımlar yoksa banket kullanılacaktır. Taşıtların seyrine mani olacak ve trafik güvenliğini tehlikeye düşürecek şekilde yola girilmeyecektir.

8. Katılımcıların can güvenliğinin ve trafik düzeninin sağlanması açısından hava kararmadan önce yürüyüş günlük olarak sonlandırılacaktır.

  CHP Milletvekili Enis Berberoğlu tutuklandı
Previous post
Erdoğan'ın korumalarının ABD'deki saldırısıyla ilgili iki tutuklama
Next post
Gül çiftinin danışmanlığını yapmıştı: Ayşe Yılmaz hakkında yakalama kararı