Ana SayfaGüncelAsker milletvekiline ‘Haberlerden izliyoruz, teröristsiniz’ dedi, soruşturma HDP’li vekile açıldı

Asker milletvekiline ‘Haberlerden izliyoruz, teröristsiniz’ dedi, soruşturma HDP’li vekile açıldı

HABER MERKEZİ – Bir astsubay, Dersim’de askeri kontrol noktasında HDP Milletvekili Alican Önlü’ye, “Seni vekil olarak kabul etmiyorum, HDP’li vekiller teröristtir” dedi. Çıkan tartışmanın ardından olayla ilgili bir açıklama yapan Valilik ise astsubayın suç duyurusu üzerine Önlü hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Dersim milletvekili Alican Önlü, eşinin arabasını aramak isteyen bir astsubay ile tartıştı.

HDP’li vekile “Sen benim vekilim değilsin, seni vekil olarak kabul etmiyorum, HDP’li vekiller teröristtir” diyen astsubayın suç duyurusu üzerine Önlü hakkında soruşturma başlatıldı.

Ne oldu?

10 Haziran’da Alican Önlü’nün eşi Hayriye Önlü, Nazimiye ilçesinden dönerken kent merkezine 2 kilometre kala askeri kontrol noktasında durduruldu.

Burada yaklaşık yarım saat tutulan Önlü, aracın vekile ait olduğunu söylemesi üzerine noktadaki bir asker tarafından, “Ben HDP’li terörist vekil tanımam, o vekillerin hepsi terörist” diyerek azarlandı.

Bu sırada evinde bulunan Alican Önlü olayı duyması üzerine kontrol noktasına gitti.

Önlü’nün Meclis’in verdiği kartın olduğunu, yasalara uymak zorunda olduklarını söylemesi üzerine ise görevli astsubay, “Yasa değil benim dediğim olur. Benim vekilim değilsiniz. Kendini vekil zanneden…” diye konuştu.

Astsubay ayrıca HDP’li vekiller hakkında iddianameler olduğunu söyleyerek haber kanallarını referans gösterdi: “Biz bunu haberlerde görüyoruz.”

Tartışmanın devamında astsubay Önlü’ye parmak sallarken, bunun üzerine Önlü de astsubayı itti.

Ayrıca Önlü, kendisine ve HDP’li vekillere ‘terörist’ diyen astsubaya darbe soruşturması kapsamında yargılanan askerleri hatırlattı: “Senin bunu söylemeye hakkın yok. Sen yargı mısın? Senin komutanın FETÖ’cü, sen FETÖ’cüsün o zaman.”

Askerin şikayeti üzerine HDP’li Önlü’ye soruşturma

Tartışmanın ardından astsubayın suç duyurusu üzerine HDP’li Önlü hakkında soruşturma başlatıldı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada Önlü’nün ‘güvenlik güçlerinin görevlerini yerine getirmelerini engellemeye çalıştığı’ ifade edilirken, olay yerindeki askerlerin şikayeti üzerine konu hakkında gerekli soruşturma başlatıldığı belirtildi.