Ana SayfaGüncelBahçeli’yi İncirlik ‘kesmedi’: Almanya yetmezse Konya’dan da tası tarağı toplayıp gitsin

Bahçeli’yi İncirlik ‘kesmedi’: Almanya yetmezse Konya’dan da tası tarağı toplayıp gitsin

HABER MERKEZİ – MHP lideri Devlet Bahçeli, iki ülke arasında kriz nedeni olan Almanyalı askerlerin İncirlik Üssü’nden çekilme konusunda açıklamalarda bulundu, “Yetmezse Konya’dan da tası tarağı toplar en yakın zamanda çekip giderler” diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli, aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri Faysal Sarıyıldız ile Tuğba Hezer ve 15 Temmuz darbe girişiminin bir numaralı sanığı olan Fethullah Gülen’in de bulunduğu 130 isim hakkında “vatandaşlıktan çıkartılma ilanı”na değindi.

MHP lideri “Bu hainler vatandaşlıktan çıkarma konusunda acele etmek hem erken hem de mantıklı değildir” dedi.

İncirlik konusunda hükümete ‘tam destek’

Alman askerlerinin İncirlik Üssü’nden çekilme konusuna da değinen Bahçeli, “Alman parlamenterlerin İncirlik Üssü’nü ziyaret etmek istemeleri iyi niyetli, karşılıklı anlayış, çıkar ve yardımlaşmaya dayanıyorsa bunda bir mahsur olmayacaktır” dedi ve ekledi:

Yok eğer nalıncı keseri gibi hep kendisine yontuyorsa, kimse kusura bakmasın buna da müsade edilmemeli, edilmeyecektir… Hükümetin bu konudaki göstermiş olduğu hasssiyet ve haysiyetli tavır bize göre son derece isabetlidir…

Alman askerleri bu hafta veya gelecek hafta çekilecekmiş. Durduğunuz kabahat, hepinize uğurlar olsun. Yetmezse Konya’dan da tası tarağı toplar en yakın zamanda Ürdün’e mi gidiyorsunuz, Fizan’a mı gidiyorsunuz, ardınıza bakmadan çeker gidersiniz.