Ana SayfaGüncelBakan Bozdağ’dan Kılıçdaroğlu’nun iddiasına yanıt

Bakan Bozdağ’dan Kılıçdaroğlu’nun iddiasına yanıt

HABER MERKEZİ – Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Berberoğlu tutuklanmadan önce Maltepe Cezaevi’nde hazırlık yapıldı” iddiasına yanıt vererek “Böyle bir şey yok. Böyle bir şey olması da mümkün değildir. Bu açık bir yalan, daha da ötesi çok açık bir iftiradır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun ‘MİT Tırları Davası’nda tutuklanmasının ardından Ankara’dan İstanbul’a ‘Adalet Yürüyüşü’ başlatan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Berberoğlu’nun tutuklanmadan önce Maltepe Cezaevi’nde yeri hazırlandığı iddiasında bulunmuştu.

Bayramın ikinci gününde Yozgat’ta bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kılıçdaroğlu’nun sözlerini sert bir dille yalanladı.

İddiayı yalanlayan Bozdağ, şunları söyledi:

Bakın buradan çok net söylüyorum, Sayın Kılıçdaroğlu, milletin gözünün içine baka baka yalan söylüyorsun. Yalan söylüyorsun. Yalanı söylerken de yüzün kızarmıyor. Böyle bir şey yok. Böyle bir şey olması da mümkün değildir. Bu açık bir yalan, daha da ötesi çok açık bir iftiradır. Vatandaşı tahrik etmek için yapılan bir iftiradır.

Sayın Berberoğlu’nun nereye konulacağına hakkında çıkan karardan sonra karar verilmiştir. Türkiye’nin cezaevlerinde yapılan çalışmaları veya olmayan şeyleri varmış gibi göstermek, başka alana doğru çarpıtmak ana muhalefetin liderine yakışmaz.

Kılıçdaroğlu’na seslenen Bakan Bozdağ, “Ben buradan kendi diliyle kendine sesleniyorum, bu dediğin iftirayı ispat etmezsen o zaman namuslu, şerefli bir adamım diye toplumun içinde gezme. Sen ispat et o zaman biz gereğini yapalım” dedi.

[irp posts=”41769″ name=”Kılıçdaroğlu: Berberoğlu tutuklanmadan Maltepe Cezaevi’nde yeri hazırlandı”]