Ana SayfaGüncelBakan Özlü’den ‘Rant için kıymayın’ diyen Tarkan’a: ‘Şarkı söylesin, ne yapacakmış zeytinlikleri?’

Bakan Özlü’den ‘Rant için kıymayın’ diyen Tarkan’a: ‘Şarkı söylesin, ne yapacakmış zeytinlikleri?’

HABER MERKEZİ – Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Tarkan’ın ‘zeytinliklerin idam fermanı’na tepkisine ilişkin olarak “Tarkan’ın zeytinlikleri mi varmış, ne yapacakmış zeytinlikleri? Tarkan’ın şarkılarını seviyoruz. Tarkan şarkılarını söylesin” dedi.

Türkiye’deki zeytinliklerin yüzde 70’i için “idam fermanı” olarak yorumlanan ve zeytinliklerin sanayileşmeye açılmasını öngören “Üretim Reform Paketi” adlı kanun tasarısına sanatçı Tarkan’dan tepki gelmişti.

Tarkan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Bir ülkenin en büyük nimeti, değeri onun doğasıdır. Zeytin ağaçları Anadolu’nun hazinesidir belleğidir. Rant için zeytin ağaçlarına kıymayın” demişti.

“Tarkan şarkı söylesin, zeytinlikleri mi varmış?”

Habertürk’ten Deniz Çiçek’in haberine göre Tarkan’ın bu mesajına Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’den cevap geldi.

Üretim Reform Tasarısı’na ilişkin Meclis komisyonundaki görüşmelerde milletvekillerinin Tarkan’ın da düzenlemeye karşı çıktığını anımsatması üzerine Özlü, “Tarkan’ın ne işi var, Tarkan’ı niye karıştırıyorsunuz” dedi.

Bakan Özlü şu yorumda bulundu:

Tarkan’ın zeytinlikleri mi varmış, ne yapacakmış zeytinlikleri? Tarkan’ın şarkılarını seviyoruz. Tarkan şarkılarını söylesin.


  Zeytinliklere ilişkin yeni düzenleme: Üretici 'Bu düzeltme de bizi kurtarmaz' diyor