Ana SayfaGüncelBaykal’dan ‘Adalet Yürüyüşü’ açıklaması: Hedefe ulaştıklarında yanlarında olacağım

Baykal’dan ‘Adalet Yürüyüşü’ açıklaması: Hedefe ulaştıklarında yanlarında olacağım

HABER MERKEZİ – CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Antalya’da ‘Adalet Yürüyüşü’ hakkında açıklama yaptı. Baykal, insanların söylemlerin eyleme geçmesine “susadığını” belirterek, “Hedefe ulaştıklarında yanlarında olacağım” dedi.

Ramazan Bayramı nedeni ile memleketi Antalya’da bulunan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, gazetecilere gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Hükümetin Katar krizine yönelik politikasına değinen Baykal, gelişmeleri ‘kaygı ve tedirginlikle’ izlediğini belirtti.

Hükümeti “Bugüne kadar yaptıkları hataları sakın ha devam ettirmesinler” sözleri ile uyaran Baykal şunları kaydetti:

Bu tablo içinde ben peşin bir reçete söylemeden; kaygıyla, yüreğim ağzımda ama soğukkanlılıkla izlemeye çalışıyorum. Bu dönemi yürütmeye çalışan arkadaşlara başarılar dilerim. Allah güç kuvvet verin. Dikkatli olsunlar, bugüne kadar yaptıkları hataları sakın ha devam ettirmesinler. Boş sözlerle gerçekçi olmayan hedeflere yönelerek bizim çıkarımıza olmayan rollere kalkışarak Ortadoğu’da bir noktaya ulaşmak mümkün değildir. Türkiye’nin faydasını gözetmeliyiz. Bunu gözetirken de bu kargaşa içinde tamamen uzaktan eli kolu bağlı seyirci konumunda olmalıyız teklifini yapmıyorum. Şartların gerektiği inisiyatifleri elbette almalıyız. Kendimizi saydıracak tavırları sürdürmeliyiz.

‘Hedefe ulaştıklarında yanlarında olacağım’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde devam eden ‘Adalet Yürüyüşü’ne ilişkin  de değerlendirmelerde bulunan Baykal, insanların “söylemlerin eyleme geçmesine susadığını” belirtti.

Baykal sözlerini şöyle sürdürdü:

Bu yürüyüş o nedenle ilgi çekti. Bu yürüyüşü sadece yürüyen insanların eylemi gibi anlarsak yanlış yaparız. Bu yürüyüş hak ve adalet isteyen, acıları sonlandırmak isteyen büyük bir çoğunluğun yürüyüşüdür. Bu sıcakta güç şartlar içinde günlerdir yürüyen bu insanlara saygı göstermek gerekiyor. Arkadaşlarımı kutluyorum. Hedefe ulaştıklarında yanlarında olacağım.

Baykal, geçtiğimiz günlerde de ‘Adalet Yürüyüşü’ne ilişkin açıklamalarda bulunmuş ve ‘O yürüyüşün içinde yer almamış fakat o yürüyüşün amacını ve arkasındaki şikayeti, talebi paylaşan Türkiye’de milyonlarca insan var. Ben de o insanlardan biriyim. İktidara tavsiyem bizi de yürümek zorunda kalacağımız zorlamalardan uzak kalmasıdır’ demişti.