Ana SayfaGüncel‘Bayram mesajı’nda savaş sinyali

‘Bayram mesajı’nda savaş sinyali

HABER MERKEZİ – Dün sınırda yer alan Akçakale’den ABD’yi eleştirerek PYD’ye seslenen AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün de yayınladığı ‘bayram mesajı’nda “Ülkemizi tuzaklarla teslim alabileceklerini sananlara cevabımızı, bizzat yerinde, sahada vermekte kararlıyız” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı dolayısıyla görüntülü bir mesaj yayınladı.

Mesajında “tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet” vurgusu yapan Erdoğan, Suriye ve Irak’a işaret ederek ‘Türkiye üzerinde oyunlar oynandığını’ söyledi.

“Türkiye, bu tür oyunlarla yutulamayacak kadar büyük bir lokmadır” diyen Erdoğan, ‘sahada olacağız’ mesajı verdi:

Ülkemizi bu tarz tuzaklarla teslim alabileceklerini sananlara cevabımızı, bizzat yerinde, sahada vermekte kararlıyız. Toprak bütünlüğümüze ve milli birliğimize göz dikenler ile onların gönüllü ya da kiralık maşalığını yapanlar, hatalarını anladıklarında hepsi için çok geç olacaktır. Üzerinde yaşadığımız bu toprakları ecdadımız, kanlarıyla yoğurarak bizlere vatan haline getirmiştir. Bize düşen, kendimizden sonraki nesillere, güçlü, müreffeh, istikrarlı, huzur ve güven içinde bir ülke bırakmaktır. Bunun için gece gündüz çalışmayı sürdüreceğiz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

‘Sınır’dan ABD ve PYD’ye seslenmişti

Erdoğan dün ‘sınır’da yaptığı konuşmada da Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde bir devlet kurulmasına izin vermeyeceğini söylemişti.

Urfa’nın Suriye sınırındaki Akçakale ilçesinde konuşan Erdoğan, Suriye’de IŞİD’e karşı mücadele eden YPG ile hareket eden ABD’yi eleştirerek şunları söylemişti:

Suriye’nin kuzeyinde PYD, YPG, bunlar bir gayretin içindeler. Bak, Akçakale’den sesleniyorum. Yanınızda kim olursa olsun, arkanızda kim olursa olsun, bilesiniz ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti silahlı kuvvetleriyle, bütün imkanlarıyla kuzey Suriye’de bir devlet kurulmasına asla müsaade etmeyecek.

Diğer ülkelere de söyledik. Asla böyle bir şeye lütfen fırsat vermeyin, verirseniz oradaki mücadele farklı olur ve sizler terör devletleriyle anılırsınız dedik. Bu konuyla ilgili mücadelemizi de sürdüreceğiz.

Previous post
'Mavi Baskı': Dünyanın ilk kadın fotoğrafçısı Anna Atkin'in 'el yapımı fotoğrafları'
Next post
Özel güvenliklere uzun namlulu silah taşıma yetkisi