Ana SayfaGüncelBerkin Elvan’ın vurulduğu sokakta ‘adalet talebi’

Berkin Elvan’ın vurulduğu sokakta ‘adalet talebi’

HABER MERKEZİ – Gezi direnişi sırasında polis tarafından vurulan Berkan Elvan, 4 yıl önce bugün vurulduğu yerde ve mezarı başında anıldı. Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan, “Dün katledilen Ceylan ve Uğur’un hesabını sorsaydık belki de Berkin ölmeyecekti” diye konuştu. Ortak açıklamayı yapan Mücella Yapıcı, “Nuriye ve Semih başta olmak üzere hakikat için direnen, adalet isteyen, cezaevlerinde boyun eğmeyen ve içinde bulunduğunuz örgütlü karanlıktan çıkmamız için yola düşenlere selam eder, saygılarımızı sunarız” dedi.

İstanbul Okmeydanı’nda Gezi direnişi sırasında 16 Haziran 2013’te polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi nedeniyle 269 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra 14 yaşında hayatını kaybeden Berkin Elvan vurulduğu yerde ve mezarı başında anıldı.

Elvan ailesi ve yurttaşlar, Okmeydanı’nda Berkin’in vurulduğu yere mum, karanfil ve ekmek bırakarak açıklama yaptı.

‘Örgütlü karanlıktan çıkmamız için yola düşenlere selam ederiz’

Mücella Yapıcı

Elvan Ailesi ve Taksim Dayanışması’nın hazırladıkları basın açıklamasını okuyan mimar Mücella Yapıcı, şunları söyledi:

Berkin Elvan’ın 4 yıl önce vurulduğu yerdeyiz!

Berkin çocuğumuzun Gezi Direnişi sırasında iktidarın emri ve polisinin eliyle, gaz fişeğiyle doğrudan hedef alınarak vuruluşunun 4. yılında vurulduğu yerdeyiz! Binlerce insan Gezi Parkı’ndan polis şiddetiyle çıkartılırken, milyonların ayağa kalktığı gecenin sabahında 16 Haziran 2013 tarihinde Okmeydanı’nda vurulmuştu Berkin Elvan.

Biz her yıl olduğu gibi, Berkin Elvan’ın vurulduğu gün ve yerde buluşmaya devam ediyoruz, edeceğiz. Ailemizin yanında olacağız.

Örgütlü kötülüğün, örgütlü karanlığın ayak bastığı her yeri cehenneme çevirdiği böyle bir zamanda, direndiği için, teslim olmadığı için, karanlığa karşı ışık yaktığı için bedel ödeyen, yaralanan ve öldürülenlere sahip çıkmak, onları unutmamak en temel görevlerimizden biridir.

Polis şiddetiyle içimizden kopartılan canların hesabını sormak, katillerin adil bir şekilde yargılanmasını sağlamak için çabalamaya, adalet talebimizi Gezi’den bugüne haykırmaya devam ediyoruz

Bildiğiniz gibi, Berkinimizin, öldürüldükten iki yıldan fazla bir zaman sonra iddianamesi tamamlandı ve ilk duruşması 6 Nisan’da görüldü. Bu davada da benzeri yüzlercesinde olduğu gibi esas emri verenler yerine tetiği çekenlerin yargılandığını görüyoruz.

Biz Elvan Ailesi ve Taksim Dayanışması olarak, böyle bir yargılamanın kesinlikle Berkinimiz şahsında milyonlarca insanın talep ettiği adaleti yerine getirmeyeceğini biliyoruz.

Ama bu durum bizi adalet talebimizden vazgeçiremez! Bu nedenle, Berkin’in cenazesine katılan yüzbinleri 6 temmuz günü, davanın 2. duruşması için Çağlayan Adliyesi’ne bekliyoruz.

Nuriye ve Semih başta olmak üzere hakikat için direnen, adalet isteyen, cezaevlerinde boyun eğmeyen ve içinde bulunduğunuz örgütlü karanlıktan çıkmamız için yola düşenlere selam eder, saygılarımızı sunarız.

Grup, Okmeydanı’ndaki açıklamanın ardından Feriköy Mezarlığı’nda bulunan Berkin Elvan’ın mezarına giderek mezara karanfil bıraktı.

Sami Elvan: Ceylan ve Uğur’un hesabını sorsaydık belki Berkin ölmeyecekti

Sami Elvan

Burada kısa bir konuşma yapan Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan, ülkenin gidişatının her geçen gün daha da kötüye gittiğine dikkat çekti.

Elvan, havan mermisi ile katledilen Ceylan Önkol ve polis tarafından 12 yaşında 13 kurşunla öldürülen Uğur Kaymaz’a da değindi:

Bizim direnişimiz başka çocukların ölmemesi içindir. Dün katledilen Ceylan ve Uğur’un hesabını sorsaydık belki de Berkin ölmeyecekti. Artık başka çocukların ölmemesi için mücadelemizi büyütmeliyiz.

Gülsüm Elvan: Berkin’in eve getiremediği ekmeği Nuriye ve Semih de yiyemiyor

Yetkililere seslenen anne Gülsüm Elvan ise tükenmiş olan adaletin bir an önce yerini bulmasını istedi ve “Berkin’in eve getiremediği ekmeği Nuriye ve Semih de yiyemiyor” dedi.


Bu haberde dihaber ve BirGün’den yararlanılmıştır.
Previous post
Yıldırım ve Bozdağ'dan 'Adalet Yürüyüşü' tepkisi: Adalet sokakta aranmaz
Next post
Grenfell Tower yangını: Yaşamını yitirenlerin sayısı 30'a yükseldi