Ana SayfaGüncelBeşiktaş’ta metro çalışmaları sırasında yol çöktü

Beşiktaş’ta metro çalışmaları sırasında yol çöktü

HABER MERKEZİ – Beşiktaş Barbaros Bulvarı’nda metro çalışmaları sırasında yol çöktü. Çalışmaların devam ettiği ana yol trafiğe kapatıldı.

İstanbul Beşiktaş’ta bulunan Barbaros Bulvarı’nda metro çalışmaları sırasında çökme meydana geldi.

Çökme nedeniyle yolun ortasında geniş bir yarık oluştu.

Olayda yaralanan veya ölen olmadığı belirtildi.

Önlem alınan olay mahaline yeni bir çökme riskine karşı kimse yaklaştırılmıyor.

Öte yandan yol da trafiğe kapatıldı. Barbaros Bulvarı’nın Zincirlikuyu istikameti trafiğe kapatıldığı için bölgede trafik yoğunluğu yaşanıyor ve sürücüler alternatif yollara yönlendiriliyor.

İBB ve Politeknik’ten açıklamalar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Beşiktaş Barbaros Bulvarı’nda meydana gelen çökmeye metro tünel inşaatı kazısının neden olmadığını belirtse de “Teknik incelemeden sonra çökme nedeni belirlenecek” dedi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Beşiktaş Barbaros Bulvarı’nda meydana gelen çökmenin metro tünel inşaatı kazısından meydana gelmediği anlaşıldı. Yapılan incelemede metro tünellerinde herhangi bir çökme-çatlama veya toprak kayması meydana gelmedi. Çökme tünel koruma bandı ile yol arasında yaklaşık 3 metrelik bir alanda meydana geldi. Teknik incelemeden sonra çökme nedeni belirlenecek.

Politeknik (Halkın mühendisleri mimarları şehir plancıları), Twitter hesabından İBB’nin aksine metro çalışmasına vurgu yaptı:

Bölgenin jeolojisi hesaba katılmadan tasarlanan tünel aynaları, güvenlikli imalat kesitlerine sahip olmadığı için yüzeylerde göçükler oluştu.