Ana SayfaGüncelBİR ETKİNLİK | Neo-Beat Hector Yaza Giriş Buluşması

BİR ETKİNLİK | Neo-Beat Hector Yaza Giriş Buluşması

HABER MERKEZİ – Neo-Beat’in 17 Haziran’da ‘gri şehir Ankara’da düzenleyeceği 3. Hector Buluşması’na Türkiye’nin her yerinden katılım bekleniyor. Buluşmada Pagan Ritüeli’nden ‘Yüzyüzeyken Konuşuruz’ konserine pek çok etkinlik yer alacak. Etkinlik ayrıca 6:45 Yayın’dan çıkacak ‘Simülasyon Öyküleri’ lansmanına da ev sahipliği yapacak.

Neo-Beat hareketi tarafından 17 Ekim 2015’ten bu yana düzenlediği ‘Hector Buluşmaları’nı bu yıl 17 Haziran Cumartesi günü ‘gri şehir’ olarak tanımladıkları Ankara’da gerçekleştirecek.

Türkiye’nin her yerinden katılımın beklendiği Neo-Beat Yaza Giriş Buluşması’nın dopdolu bir programı var.

‘Yüzyüzeyken Konuşuruz’ isimli müzik grubunun sahne alacağı ve bir forumun düzenleneceği etkinliğin dikkat çekici diğer programı ise: Pagan Ritüeli.

Ayrıca etkinlik kapsamında 6:45 Yayın’dan çıkacak ‘Simülasyon Öyküleri’ kitabının da lansmanı yapılacak ve kitapla ilgili video gösterimleri gerçekleştirilecek.

Neo-Beat hareketinin ortaya çıkışı

‘Neo-Beat’in ortaya çıkışı 2008-2009 döneminde zirve noktasını yaşayan Ankara’daki underground kültürün birikimine dayanıyor.

Neo-Beat bir kavram olarak ilk kez  21 Mart 2013’te telaffuz edildi.

Ve Hacettepe Üniversitesi, ODTÜ, Gazi Üniversitesi ve Ankara Üniversite’lerindeki bazı öğrenci topluluklarının bir araya gelmesiyle oluşan Ne0-Beat hareketi olarak ortak bir üretim alanı oluşturdu.

Hector Efsanesi

Rivayete göre Hector Efsanesi’nin ortaya çıkışı, ‘Truva’ filmindeki Hector karakterine dayanıyor (Achilles-Hector düello sahnesi).

Dolayısıyla Ankara’dan fazlasıyla etkilenen Neo-Beat’in literatüründe ODTÜ efsanelerinin özel bir yeri bulunuyor.

ODTÜ’de Truva’dan etkilenen bazı öğrencilerin birbirlerine Hector demesi ile bu kelime bir şifre haline geldi.

Ve sonrasında ise bu öğrencilerin birbirlerini bulmak için konser alanlarında Hector diye seslenmeye başlaması ile bu bir efsane haline geldi.

Sonrasında ise Kadıköy’deki Beat çevreleriyle gerçekleşen birleşme Neo-Beat’in teoride ve pratikte altyapısını oluşturdu.

Program

Etkinliğin programı ise şöyle:

Başlangıç saati: 20:00
20:00-21:00 Neo-Beat Ankara Forumu (Kokteyl)
21:00-21:30 6:45
21:30-22:00 Pagan Ritüeli
22:00 Yüzyüzeyken Konuşuruz Konseri
00:45-03:00 After Party
03:00-06:00 Seğmenler Parkı Neo-Beat Ankara Buluşma


Gazete Karınca