Ana SayfaToplumsal CinsiyetBir kadından kendisine sözlü saldırıda bulunan erkeğe: “İstediğimi giyerim sana ne gereksiz yaratık”

Bir kadından kendisine sözlü saldırıda bulunan erkeğe: “İstediğimi giyerim sana ne gereksiz yaratık”

HABER MERKEZİ – Eminönü’nde Abdullah Hayırsever adlı bir erkek kıyafetlerini gerekçe göstererek Canan Kaymakçı isimli kadına sözlü saldırıda bulundu. Saldırgana tepki gösteren Kaymakçı ve çevredekiler Sirkeci Karakolu’na giderek Hayırsever hakkında şikayette bulundu.

İstanbul Eminönü’nde 29 Haziran tarihinde bir erkek Canan Kaymakçı isimli kadına kıyafetlerini bahane ederek “üstüne başına dikkat et, milleti azdırıyorsun” şekilinde sözlerle sözlü saldırıda bulundu.

Kaymakçı erkeğin bu sözlü tacizi ve küfürleri üzerine erkeğe tepki gösterdi.

Erkek, “Sen ne hakla karışıyorsun gelen geçen kadınların kıyafetine?” diyen Kaymakçı’ya, “Ben iyilik yaptım” karşılığını verdi.

“Kim senden iyilik istedi hangi iyilik bu?” diyen Kaymakçı her gün birbiri ardına yaşanan cinsel istismarları hatırlatarak “Neredeydin Ensar’da 45 tane çocuğa tecavüz edilirken?” dedi.

“Sana ne sana ne gereksiz yaratık. Sen kim oluyorsun” diyen Kaymakçı’ya yoldan geçenlerde destek verdi.

Sözlü saldırıda bulunan erkeğin bunu devam ettirmesi üzerine çevredekilerin müdahalesi ile polis çağrıldı.

“Ne giydiğim kimseyi ilgilendirmez”

Polisin olay yerine gelmesinin ardından Kaymakçı ve saldırının gerçekleştiği yerde ona destek olan kadınlar Sirkeci Karakolu’na giderek saldırgandan şikayetçi oldu. Kadınlardan biri tanık olarak ifade verdi.

Yarın Haber’e konuşan Kaymakçı, polisin saldırganı karakola götürdüğünü söyledi.

Kendisine sözlü saldırıda bulunan erkeğe, “Kıyafetim, ne giydiğim kimseyi ilgilendirmez. Sen kimsin?” dediğini ve bunun üzerine çevredeki insanların yanına gelerek kendisine destek olduğunu ifade etti.

Ben çığlık atmaya başlayınca etraftaki insanlar toplandı. Herkes “sana ne, sen ne karışıyorsun” diyerek şahsa tepki gösterdi. Herkes benden yanaydı, herkes bana destek oldu. Şahıs çok rahattı. Utanmadan “ben iyilik yapıyorum” dedi. Ben istediğimi giyerim. İstediğimle sokağa çıkarım. İster örtünürüm, ister açılırım. Bu hiç kimseyi ilgilendirmez.

“Kadınların susmamasını istiyorum”

Bütün kadın ve çocukların başına bu tip kötü olayların gelebileceğine dikkat çeken Kaymakçı, Biz kadınlar olarak tacizlerle ve bu tarz durumlarla karşı karşıya kalıyoruz. Ben bugün susmadım” dedi ve kadınlara susmama çağrısında bulundu:

İnsanlar zaten çok kötü şeyler yaşıyor. Çocuklarımıza tecavüz ediliyor. Hayvanlara kötü muameleler yapılıyor. Kadınlara çok kötü muameleler yapılıyor. Bütün kadınlardan ben susmamalarını istiyorum. Susmayın, bağırın. Ne olursa olsun bağırsınlar, seslerini duyursunlar. Bu insanlara prim verilmesin. Gönül rahatlığıyla dolaşıp herkesi taciz edemesinler.