Ana SayfaGüncelBİR SERGİ | İstanbul Underground: Türkiye yeraltı edebiyatının yazarlarına yakın markaj

BİR SERGİ | İstanbul Underground: Türkiye yeraltı edebiyatının yazarlarına yakın markaj

HABER MERKEZİ – “İSTANBUL UNDERGROUND: Bugünün Türk Yeraltı Edebiyatı” sergisi 13 Temmuz’a dek Fransız Kültür Merkezi’nde ziyaret edilebilecek. Sergide Küçük İskender, Hakan Günday, Aslı Erdoğan gibi yazarların portreleri yer alıyor.

Yeraltı dünyasının yazarlarının yakın portrelerini çeken Fransız fotoğrafçı Philippe Dupuich’in bu portlerden oluşan sergisi Fransız Kültür Merkezi galerisinde 13 Temmuz’a dek sürecek.

‘İstanbul’un kentsel heyecanını ve küreselleşmiş bir megalopolün canlılığını’ anlatmayı amaçlayan sergi yazar, çevirmen ve Türkiye edebiyatı uzmanı olan Timour Muhidine’in edebiyat danışmanlığında gerçekleştiriliyor.

Sergide portresi yer alan yazarlar arasında Küçük İskender, Hakan Günday, Altay Öktem, Metin Kaçan, Sibel Torunoğlu, Batuhan Dedde, Niyazi Zorlu, Hüseyin Avni Dede gibi yazarlar var.

Serginin tanıtım bülteninde yazarların ortak noktasının ülkenin ruhunu ve nevrozlarını tarayarak açığa çıkarmak olduğu ifade ediliyor.

Sanatsal hayatın basmakalıplarına karşı çıkan yazarlara odaklanan sergi, romantik ve Bohemlik mitosunu yeniden canlandırıp devam ettirenlerin sesini haykırıyor.

Fotoğrafçı: Philippe Dupuich

Bağımsız sanatçı Philippe Dupuich edebiyatla bağlantılı birçok projeye imza attı. “Sur les traces d’Amkoullel, l’enfant peul” (Actes Sud), “La Réunion, île de mille part” (Actes Sud, 2001), “Nos Quartiers d’été” (Le Temps qu’il fait, 2004), “Le Caire qui bat” (Michalon, 2006), “Empreintes et métamorphoses. Le bassin minier Nord-Pas-de-Calais” (Ouest-France, 2008) ve “Sous le soleil de Bernanos, Itinéraire avec Tahsin Yücel en Artois” (Empreintes temps présent, 2010) gibi edebi derlemelere fotoğraflarıyla katkı sağladı.

Sergi Fransız Kültür Merkezi galerisinde ücretsiz olarak ziyaret edilebilir yalnızca ziyaretçilerin buradan kayıt yaptırmaları gerekiyor.

Previous post
Türkiye'de müfredattan kaldırılan 'evrim' Guardian'da: 'Seküler eğitim iyice azaltılıyor'
Next post
'Yanan Arzu': Jimi Hendrix'in hiçbir yerde bulunmayan fotoğrafları yayımlandı