Ana SayfaGüncelBrad Pitt ‘hava durumunu’ sundu: Artık bir geleceğimiz kalmadı

Brad Pitt ‘hava durumunu’ sundu: Artık bir geleceğimiz kalmadı

HABER MERKEZİ – ABD’nin Paris İklim Anlaşması’ndan çekilmesinin ardından bir skeçte rol alan ünlü oyuncu Brad Pitt ‘hava durumunu’ sundu. Pitt’in “Bizim için nasıl bir gelecek öngörüyorsun” sorusuna yanıtı şöyle: “Hiçbir gelecek yok”.

Ünlü oyuncu Brad Pitt ABD’nin Comedy Central kanalının popüler programlarından biri olan Jim Jefferies Show’da devlet başkanı Donald Trump’ın Paris İklim Anlaşması’ndan çekilmesini eleştiren bir skeçte rol aldı.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre, Brad Pitt skeçte bir hava durumu sunucusunu oynadı.

Jim Jefferies “Dünya devletleri hâlâ Donald Trump’ın Paris Anlaşması’ndan çıkışını anlamak için cebelleşiyor. Konuya bir kez daha değinmek için, işte hava durumu sunucumuz burada” diyerek Brad Pitt’i takdim etti.

​Brad Pitt ise haritada güneş parlayan, kırmızı arka fonlu muhtelif bölgeleri göstererek, “Burada ve burada her şey çok daha sıcak olacak” dedi.

Brad Pitt, Jim Jefferies’in “Bizim için nasıl bir gelecek öngörüyorsun” sorusuna ise “Hiçbir gelecek yok” cevabını verdi.

Trump’ın kararı ve Paris İklim Anlaşması

Trump’ın kararının, Paris Anlaşması’nda belirlenen küresel sıcaklık artışını 2 Santigrat derecenin altında tutma hedefinin yerine getirilmesini çok daha zorlaştıracağı belirtiliyor.

Ayrıca ABD bu kararla birlikte küresel ısınmayla mücadelenin moral liderliğini yapmaktan vazgeçiyor ve bunun da diğer diplomatik çabalar üzerinde etkili olacağı söyleniyor.

2016 yılında Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen İklim Zirvesi Konferansı’nda imzalanan bu anlaşma, küresel ısınmayla dünya çapında mücadele edilmesi ve önlemler alınması için atılmış en önemli uluslararası adımlardan biri olarak gösteriliyor.

Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 190’dan fazla ülkenin imzaladığı bu anlaşma, parlamentolarında anlaşmayı onaylayan ülkelerin sera gazı salımını azaltma ve küresel sıcaklık artışının 2 derecenin altında tutulması konusunda planların uygulamaya koyulmasını şart koşuyor.

Anlaşmaya göre, fosil yakıtlarının kullanımı kısaltılarak sera gazı emisyonları azaltılarak küresel sıcaklık artışının 1,5 ila 2 derecede kalması için çaba gösterilecek.

Metin, sera gazları emisyonunun düşürülmesi ile ilgili olarak ulusal düzeydeki planların beş yılda bir gözden geçirilmesini öngörürken, gelişmekte olan ülkelerin bu alandaki mücadele için yılda en az 100 milyar dolar destek aktarması hedefleniyor.

Anlaşmada, iklim değişikliğinin olumsuz etkilerine karşı hazırlıklı olunması ve sera gazları emisyonunu azaltan çevreci ve sürdürülebilir ekonomilerin desteklenmesi gibi maddeler de yer alıyor.

Küresel sıcaklık artışının düşürülmemesi halinde kuraklık, çölleşme, bitki ve hayvan nesillerinin yok olması ve deniz seviyesinin yükselmesi öngörülüyor.

Bu anlaşma ile fosil yakıtların kullanımın azaltılması hedefleniyor.