Ana SayfaKadınBursa’da ‘bayanlara öncelikli’ metroya tepki: Kadınlar hayatın dışına itilecek

Bursa’da ‘bayanlara öncelikli’ metroya tepki: Kadınlar hayatın dışına itilecek

HABER MERKEZİ – Bursa’da kadınlara öncelik tanınacak metro uygulamasına geçilecek. Uygulamaya tepki gösteren CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, bu zihniyetin kadın sorununu çözemeyeceğini söyledi.

Bursa’da kenti içi ulaşımında kullanılan metrolarda kadına öncelik tanınacak vagon uygulamasına geçiliyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Şirketi Burulaş yetkilileri, gelen talepler üzerine bu uygulamayı hayata geçirdiklerini açıkladı.

Metrolarda ‘bayanlara özel’ vagonda kadınlara öncelik tanınacağını, ancak erkeklerin de bu vagonlarda seyahat edebileceği belirtildi.

‘Kadınlar toplumsal hayatın dışına itilecek’

Bu uygulamaya tepki gösteren CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, kadınların toplumsal hayatın dışına itileceğini söyledi.

Bu zihniyetin kadın sorununu çözemeyeceğine dikkat çeken Kayışoğlu şunları söyledi:

Biz bu zihniyetin gerçekten kadınların hiçbir sorununu bu anlayışla çözemeyeceğini biliyoruz. Kadınları toplumsal hayatın dışına iterek kadınların sorunlarını çözemezsiniz. Buradan büyükşehir belediye başkanına sesleniyorum bunu buradan kaldıracaksınız. Bunun bir adım olduğunu biliyoruz. Bunun bir alıştırma olduğunu biliyoruz. Buradan başlayarak bütün her yere yaymaya çalışacağınızı biliyoruz. Buna izin vermeyeceğiz.