Ana SayfaDünya‘Büyük Savaş’ sürüyor: DSG Rakka’yı güneyden de kuşattı

‘Büyük Savaş’ sürüyor: DSG Rakka’yı güneyden de kuşattı

HABER MERKEZİ – Rakka’da IŞİD’e karşı ‘Büyük Savaş’ devam ederken, kentin güneyi de Demokratik Suriye Güçleri tarafından kuşatmaya alındı. Böylece Rakka tamamen kuşatılmış oldu.

Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) IŞİD işgali altındaki Rakka kentinin kurtarılması için “Fırat’ın Gazabı” adıyla 10 Aralık 2016’da başlattığı operasyonun kent merkezini kurtarma hamlesi olan ‘Büyük Savaş’ 23’üncü günü geride bırakırken önemli bir gelişme yaşandı.

Fırat Nehri’nin kuzeyinde yer alan Rakka’nın DSG tarafından kuzeyden, batıdan ve doğudan çevrilmesinin ardından kentin güneyden de kuşatmaya alındığı haberi geldi.

DSG, IŞİD’in güneye kaçış yollarını kapattıklarını duyurdu.

dihaber’de yer alan habere göre IŞİD’e karşı kurulan ABD öncülüğündeki koalisyonun sözcüsü Albay Ryan Dillon da Rakka’ya güneyden giden tüm ana yolların şu an DSG’nin kontrolünde olduğunu söyledi.

Yaşanan yoğun çatışmaların ardından kentin güneyinden de ilerleyen savaşçılar böylece kentin tamamını kuşatmış oldu.

Bölgeden yayın yapan ajansların geçtiği haberlere göre halen şiddetli çatışmaların yaşandığı aktarılıyor.

6 mahalle IŞİD’den kurtarılmıştı

Operasyonlar kapsamında şimdiye dek El Meşleb, Sebehiye, Romani, Sinaa, Battani ve Kadisiye mahalleri IŞİD’den kurtarılmıştı.

Operasyona ise DSG’nin ana çatışını oluşturduğu YPG başta olmak üzere toplam 17 askeri güç de katılıyor.

Rakkalı olan yüzlerce Türkmen, Arap ve Kürt savaşçı DSG çatısı altında birleşerek, kentini kurtarmak için bir arada hareket ediyor.