Ana SayfaGüncelCanlı yayın ‘korkusu’ sürüyor: Beyaz Show bu yıl da bant yayını yapacak

Canlı yayın ‘korkusu’ sürüyor: Beyaz Show bu yıl da bant yayını yapacak

HABER MERKEZİ – Ayşe Öğretmenin telefonla bağlanarak canlı yayında “Çocuklar ölüyor, sessiz kalmayın” dediği Beyazıt Öztürk’ün sunduğu “Beyaz Show” isim programın bu yıl da canlı değil bant yayını yapacağı açıklandı.

2016 yılının Ocak ayında bir öğretmenin canlı yayında telefonla programa bağlanıp Kürt kentlerinde yaşanan sokağa çıkma yasaklarını anlatarak, “Çocuklar ölmesin” dediği Beyaz Show programı, bant yayınını yapmaya devam edecek.

“Beyaz Show”, kamuoyunda büyük yankı uyandıran ve daha sonra yargılamalara konu olan olayın ardından bant yayınına geçmişti.

Geçen sezon yayını banttan yapılan programın bu sene de banttan mı yoksa canlı mı olacağı tartışma konusuydu.

Beyaz Show’un yeni sezonunda, daha önce olduğu gibi canlı yayınlanacağı iddia edilse de programın sunucusu Beyazıt Öztürk’ün programı bu yıl da banttan yayınlama kararı aldığı açıklandı.

Beyazıt Öztürk’ün, bant yayınını ‘daha risksiz olduğu için’ tercih ettiği iddia ediliyor.

Ne olmuştu?

8 Ocak 2016 yılında Beyazıt Öztürk’ün sunuculuğunu yaptığı ‘Beyaz Show’ programına, canlı yayın sürerken telefonla bağlanan öğretmen Ayşe Çelik, o dönem Kürt kentlerinde yaşanan sokağa çıkma yasaklarını anlatarak, “Çocuklar ölmesin” demişti.

Ayşe Öğretmen, bağlandığı Beyaz Show programında şu ifadeleri kullanmıştı:

Türkiye’nin Güneydoğusunda neler olup bittiğinin farkında mısınız? Burada doğmamış çocuklar, anneler, insanlar öldürülüyor. Sanatçı olarak, insan olarak, bir şekilde siz de yaşananlara sessiz kalmamalısınız, bir şekilde ‘Dur’ demelisiniz. Burada yaşananlar ekranlarda, medyada çok farklı aktarılıyor. Sessiz kalmayın… Görün, duyun ve artık bize el verin. Yazık; insanlar ölmesin, çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın.

Programın sunucusu Beyazıt Öztürk de “Elimizden geldiğince duyurabileceğimiz yerlerden duyurmaya çalışıyoruz. Bu söyledikleriniz bize ders oldu. Daha da fazla yapmaya devam edeceğiz. İnşallah o söylediğiniz barış dilekleri en kısa zamanda gerçekleşir” diyerek Çelik’i stüdyoda alkışlatmıştı.

Olayın ardından ise Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı da Ayşe Çelik hakkında “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı da Kanal D’de yayınlanan Beyaz Show programında bir izleyici kadının telefonla bağlanıp “Çocuklar ölüyor, sessiz kalmayın” demesi nedeniyle Beyazıt Öztürk, program sorumlusu ve Ayşe Çelik hakkında “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan soruşturma başlatmıştı.

Programın sunucusu Beyazıt Öztürk, programın yayını sırasında ‘gürültülü ortam dolayısıyla Ayşe Öğretmenin dediklerini anlamadığını’ savunarak özür dilediği için soruşturmaya yer olmadığına karar verilmişti.

Ancak program sorumlusu Kadir Turnalı’nın da öğretmen Ayşe Çelik’le birlikte yargılanması savcı tarafından kararlaştırılmıştı.

Bunun üzerine ise çeşitli mesleklere mensup 38 aydın, Ayşe Çelik’in telefonda söylediği sözlerin ifade özgürlüğü olduğunu belirterek kendilerini Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’na ihbar etmişti.

Son olarak 26 Nisan’da görülen duruşmada “Çocuklar ölmesin” dediği için yargılanan öğretmen Ayşe Çelik’e “örgüt propagandası yapmak” gerekçesi ile 1 yıl 3 ay hapis cezası verilmiş, Çelik’e destek olmak için kendilerini ihbar ettikleri için yargılanan 38 kişi de beraat etmişti.

Previous post
'Sahibinden'e rekabet soruşturması
Next post
Meclis’e 45 yeni fezleke geldi: Demirtaş ve Kılıçdaroğlu’nun dosyaları da var