Ana SayfaManşetCebeci’de gözaltına alınan öğrenci polis şiddetini ve tacizini anlattı

Cebeci’de gözaltına alınan öğrenci polis şiddetini ve tacizini anlattı

HABER MERKEZİ – Cebeci Kampüsü’ne yönelik saldırıda gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan bir kadın öğrenci, saldırıyı, gözaltına alınışıyla başlayan polis şiddeti ve tacizini anlattı. Polislerin kendisini yere attıktan sonra birinin ayağıyla kafasına bastırdığını söyleyen öğrenci, “Ben canımın acısıyla bağırırken bir çevik başıma gelerek ‘Böyle bağırtırız işte, zevk alıyo musun’ diyerek taciz etti” dedi. Karınca’ya konuşan öğrenci, 30 kişilik saldırgan gruptan yalnızca 6 kişinin gözaltına alındığını saldırının mağduru olan öğrencilere ise toplu şekilde gözaltı yapıldığını belirterek “Polisten ve okul yönetiminden şikayetçiyim” dedi.


Haber: BEKİR AVCI


Dün, Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde ‘oruç tutmadıkları’ gerekçesi ile saldırıya uğramalarına rağmen gözaltına alınan 33 öğrenci bugün savcılık tarafından serbest bırakıldı.

  Cebeci'de saldırıya uğrayıp gözaltına alınan 33 öğrenci serbest

Gözaltına alınıp serbest bırakılan üniversite öğrencilerinden biri ise gözaltına alınış anıyla başlayan ve gözaltında süren polis şiddeti ve tacizini tek tek anlattı.

Yaşadıklarını Twitter hesabından paylaşan “venceremos“‏ isimli kullanıcı, kampüste çıkan çatışmanın ardından gözaltına alındığını belirterek “Geceyi, hakkımda somut suçlama olmamasına rağmen içerde geçirdim” dedi.

Darp nedeniyle öğrencinin vücudunda oluşan morluklar

Kendisine isnat edilen suçun ‘kasten yaralama’ olduğunu belirten kadın öğrenci eline ‘bir tek taş bile almadığını’ belirterek “Hatta çatışmayı kampüsün üst tarafından tedirginlikle izlemekle kaldım” dedi.

Ancak buna rağmen kampüse gelen polislerin kendisini hedef göstererek gözaltına aldığını söyleyen öğrenci, gözaltı anı ve sonrasında maruz kaldığı şiddeti ve cinsel saldırıyı ise şöyle anlattı:

Olayla hiçbir bağlantım olmamasına rağmen üzerime saldırdılar. Bunu açıklamaya çalıştığım için en az beş polis üzerime çullanıp darp etti.

Yere yatırdıktan sonra biri ayağıyla kafama bastırdı. Diğerleri beni yerde tekmeledi. 19 yaşındayım. Bunları hak edecek hiçbir şey yapmadım

Ben canımın acısıyla bağırırken bir çevik başıma gelerek “Böyle bağırtırız işte, zevk alıyo musun” diyerek taciz etti.

Yapılan işkence ve tacize karşı duran etraftaki üniversitelileri de gözaltına aldılar. Kelepçe takıp gözaltı aracına aldılar. [VİDEO]

Saldırıya uğrayanlar gözaltına alındı

Gazete Karınca’ya konuşan öğrenci, olaylarla alakası olmayan ve saldırının mağduru olan öğrencilerin gözaltına alındığını ancak saldırıyı düzenleyen 30 kişilik gruptan yalnızca 6 kişinin gözaltına alındığını belirterek duruma tepki gösterdi.

“Polisler ve okul yönetiminden şikayetçiyim”

Kendisini darp eden, haksız yere gözaltına alan, tacizde bulunan, saldırı başladıktan 40 dakika sonra gelen emniyet mensuplarından şikayetçi olduğunu belirten kadın öğrenci, “Okulda iki gündür faşist saldırı gerçekleşmesine rağmen hiçbir güvenlik tedbiri almayan okul yönetiminden şikayetçiyim” diyor.

Saldırganların yanı sıra polis şiddetine de maruz kalan öğrenci “Yüzlerinde maskeyle fakültelere ve öğrencilere taş, soda şişesi, sallama, pala, mınçıka vb ile saldıran faşist çeteden de şikayetçiyim” diye belirtiyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gerekçe 'tekzip yayınlamaması': Aydınlık'ın yayın yönetmeni tutuklandı
Sonraki Haber
Abluka altındaki Yüksel'de 'sıradan bir gün': Eylemcilere yine gazlı mermi ve darp