Ana SayfaGüncelCHP’li Özel: Erdoğan tükenmişlik sendromu ile karşı karşıya

CHP’li Özel: Erdoğan tükenmişlik sendromu ile karşı karşıya

HABER MERKEZİ – CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Manisa’da yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘tükenmişlik sendromu’ ile karşı karşıya olduğunu ve bu durumu aşamadığını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Genişletilmiş İl Danışma Kurulu toplantısı öncesinde konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, MÜSİAD Genel Kurulu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP’yi kastederek söylediği “Nerede PKK varsa, bunlar da onların yanında” sözlerine tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘tükenmişlik sendorumu’ ile karşı karşıya olduğunu belirten Özel, şunları kaydetti:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasette pek çok liderin başına gelen ‘tükenmişlik sendromu’ ile karşı karşıya olduğunu ve bunu aşamadığını görüyoruz. Halkın yüzde 70’i, ‘tarafsız cumhurbaşkanı istiyoruz’ diyordu, onların iradesine rağmen partinin başına geçti. Çünkü partinin mum gibi eridiğini biliyordu. Bir yenilik getirmek istiyordu ama yeni bir söylemi yok. Sadece kendini tekrar eden ve geçmişteki argümanlardan medet umar bir halde. İki kişiden biri ona ‘hayır’ dediği halde, hala daha hayırcılara, hayırın bileşenlerinden CHP’ye hakarette bulunmaya çalışıyor. Her gün yeni bir gündem yaratmaya alışmış olan Cumhurbaşkanı, başka gündemlerin de peşinde koşmanın verdiği sancıyla artık sadece hakaret edebiliyor.

Erdoğan ne demişti?

Dün MÜSİAD Genel Kurulu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP milletvekillerinin Gezi Direnişi’nin yıl dönümünde düzenlenen yürüyüşe katıldıklarını belirterek şunları söylemişti:

Nerede PKK varsa, bunlar da onların yanında. CHP var yanında. İşte daha dün Taksim’de yürüyüş yapıyorlar. CHP’li milletvekilleri de onlarla beraber. Neyin yürüyüşünü yapıyorlar? Gezi olaylarının yürüyüşünü yapıyorlar. Yahu Gezi’de ne oldu ? Gezi’de ortaya ne çıktıysa işte bu bölücü terör örgütünün bir provokasyonu neticesinde çıkmıştır. Ve bu işin içinde kendileri de var. Bütün ekipleriyle beraber bu işin içindeler.