Ana SayfaGüncelCHP’li Tekin’den ‘özeleştiri’: Milletvekilleri ve belediye başkanları tutuklanırken sessiz kalmamalıydık

CHP’li Tekin’den ‘özeleştiri’: Milletvekilleri ve belediye başkanları tutuklanırken sessiz kalmamalıydık

HABER MERKEZİ – ‘HAYIR Tutuklanamaz’ konserinde konuşan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, seçilmişlerin tutuklanmasına dair özeleştiri vererek, “Seçilmiş belediye başkanları, milletvekilleri tutuklanırken biz buna seyirci kalmamalıydık bu özeleştiriyi vermek zorundayız” dedi.

‘Hayır Tutuklanamaz’ adıyla bir araya gelen ve aralarında DİSK, TMMOB, Halkların Demokratik Partisi (HDP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Türkiye Komünist Partisi (TKP) ve Halkevleri’nin yanı sıra bir çok STK’nin de bulunduğu bileşenler ‘Hayır Tutuklanamaz Konseri’ düzenlendi.

İzmirKültür Park içerisinde yer alan Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen etkinliğe DİSK Genel Başkanı Kani Beko, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, TKP Genel Başkanı Erkan Baş, HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan konuşmacı olarak katılırken, sanatçı İlkay Akkaya, Praksis Grubu ve Ahura Ritim Topluluğu ise müzikleriyle destek verdi.

dihaber’de yer alan habere göre CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, konuşmasında şunları dile getirdi:

Sistem, düzen ne yapacağını çok iyi biliyor. 12 Eylülde yüz binlerce arkadaşımız ağır işkencelerin altında birçok zulme maruz kaldılar. Darbe sonrasında biz ne yaptık bir türlü yan yana durmayı beceremedik. Ama demokrasi adına bile bir arada bulunmayı beceremedik. Bugün neredeyse bütün özgürlüklerimiz kısıtlanmış. Bugün yine en çok mağdur olan solcular olmuştur.

‘Seçilmişler tutuklanırken sesiz kalmamalıydık’

CHP’li Tekin, konuşmasında seçilmişlerin tutuklanması konusunda özeleştiri de vererek şunları söyledi:

Farklı görüşlerimiz olabilir ama demokrasi adına özgülükler adına bir arada durmayı mutlaka ama mutlaka yapmalıyız. Aksi taktirde bu sistem bizi ezmeye devam edecektir. Seçilmiş belediye başkanları, milletvekilleri tutuklanırken biz buna seyirci kalmamalıydık bu özeleştiriyi vermek zorundayız.

Tekin  konuşmasını “Yüzde 60’ın üzerinde bir ‘Hayır’ın’ bulunduğunu hepimiz biliyoruz. Demokrasi ve özgürlüklerimize sahip çıkmak için bir arada durmalıyız” diyerek sonlandırdı.

Tutuklu vekiller

Halkların Demokratik Partisi’nin 11 milletvekili tutuklu bulunuyor.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da dahil, partinin bir diğer eş genel başkanı olan ancak parti üyeliği ve milletvekilliği düşürülen Figen Yüksekdağ ile Ayhan Bilgen, Grup Başkanvekili İdris Baluken, Hakkari milletvekilleri Abdullah Zeydan ve Selma Irmak, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel, Muş Milletvekili Burcu Çelik, Şırnak Milletvekili Ferhat Encü ve HDP Siirt Milletvekili Besime Konca tutuklu bulunuyor.