Ana SayfaGüncelDavutoğlu ‘Ramazan Geceleri’nde konuştu: Nefretim yok ama yapılanlar kolay kolay unutulmaz

Davutoğlu ‘Ramazan Geceleri’nde konuştu: Nefretim yok ama yapılanlar kolay kolay unutulmaz

HABER MERKEZİ – Eski başbakan Ahmet Davutoğlu, kendisini başbakanlık koltuğundan eden ‘Pelikan Bildirisi’ konusunda ilk kez konuştu. Bir televizyon kanalında açıklamalarda bulunan Davutoğlu, ‘itibar suikastleri’ne karşı AKP’deki suskunluğun kırıcı olduğunu söyledi ve “Hiç kimseye nefretim olmadı ama yapılanları da insan hafızası kolay kolay unutmaz” dedi.

Ahmet Davutoğlu, yayımlandıktan dört gün sonra Başbakanlık’tan istifa ettiği ‘Pelikan Bildirisi’ hakkında ilk kez konuştu.

Konya’nın yerel televizyonu Konya 42’de açıklamalarda bulunan Davutoğlu, ‘Pelikan Bildirisi’ için ‘itibar suikasti’ dedi, bu ve benzeri durumlar karşısında AKP’deki suskunluğun kırıcı olduğunu söyledi.

Pelikan dosyası diye bir şey yayınlandı. Herkes biliyor kimler olduğunu ama kimse sahiplenemiyor. Çünkü onu yazanlar bile insani bakımdan kabul edilemez gayriahlaki bir şey yaptıklarını biliyorlar. Ama herkes kimin yazdığını, hangi yalıda yazıldığını biliyor.

Mesele belli şahsiyetlerin yıpratılarak bu davaya emek dökmüş vicdanlı insanların itibarsızlaştırılarak devre dışı bırakılması. Troller zaten meçhul de o trolleri kullanan, kendi gerçek isimleriyle bu olayı organize edenlerin bu davaya zerre katkısı olmamıştır.

Trollere kızmıyorum ama susanlar beni üzüyor. Beni üzdüğü gibi, eminim Mehmet Görmez’i de, Abdullah Gül’ü de Hakan Fidan’ı da üzüyordur. Esas bizleri üzen trollerin saldırmaları değil, FETÖ irtibatlı saldıranlar değil, bunları zaten doğal görüyorsunuz.

AKP’nin kendi değerlerini hızla zayıflattığını, partinin içine itibar suikasti virüsünün bulaştırıldığını da  söyleyen Davutoğlu,  “Dostlarınız mı?” sorusu üzerine ise “Tabii” yanıtını verdi:

Küsmek diye Nazım Hikmet’in bir şiiri vardır. En kötüsü Küsmek’i unuttuk. Susanlar normalleşiyor. Bir makamı bırakmanın en güzel yanı, tüm maskeler düşer, hakikat ortaya çıkar. Önemli olan onurla girdiğiniz yerden onurla çıkmanız. Hiç kimseye nefretim olmadı ama yapılanları da insan hafızası kolay kolay unutmaz.

“Pelikan Bildirisi”

Davutoğlu’nun başbakanlığının son günlerinde 1 Mayıs 2016 gecesi “Pelikan dosyası” başlığıyla bir blog sitesinden yazı kaleme alınmış, yazıda Davutoğlu ve ekibi hedef alınarak istifaya çağrılmıştı. Bu bildirinin yayımlanmasından 4 gün sonra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşen Davutoğlu istifa kararı almıştı.

“Pelikan Dosyası” adıyla WordPress’te açılan bir blogda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında yaşanan anlaşmazlıklara dair iddialar içeren yazı, sosyal medyada gündem olmuştu. Yazıda, Erdoğan “Reis”, Davutoğlu ise “Hoca” olarak tanımlanıyordu.

Erdoğan’ın “Reis”, Davutoğlu’nun “Hoca” olarak tanımlandığı ‘Pelikan Bildirisi’nin gazeteci Cemil Barlas tarafından kaleme alındığı ve gazeteci Hilal Kaplan’ın villasında yazıldığı iddia edilmişti.