Ana SayfaDünyaDie Welt’in iddiası: MİT, Almanya’da parlamenterleri izliyor

Die Welt’in iddiası: MİT, Almanya’da parlamenterleri izliyor

HABER MERKEZİ – Die Welt gazetesi, Türkiye’nin resmi istihbarat örgütü MİT’in Almanya’da milletvekilleri hakkında bilgi topladığını ve uzman politikacıları izlediğini iddia etti.

Almanya’da yayımlanan Die Welt gazetesinde bugün yer alan bir haberde, Millî İstihbarat Teşkilatı’na (MİT) ilişkin çarpıcı bir iddiaya yer verildi.

Deutsche Welle Türkçe‘nin aktardığı habere göre MİT’in Alman parlamenterler hakkında bilgi topladığını ve özellikle içişleri, dışişleri ve savunma alanlarına uzman politikacılar izlediğini yazdı.

Haberde ayrıca, Almanya Emniyet Teşkilatı’ndan (BKA) bir görevlinin de geçen haftalarda “güvenlik görüşmesi” adı altında birkaç milletvekilli ile görüştüğü belirtildi. Görüşmede MİT’in muhtemel izleme faaliyetlerinin ele alındığı kaydedildi.

Die Welt gazetesi, Nisan ayında Almanya genelinde 20 Türkiyeli hakkında casusluk iddiasıyla soruşturma yürütüldüğünü ve savcılığın ayrıca MİT’e bağlı çalışan “bilinmeyen kişiler” hakkında da soruşturma yürüttüğünü yazmıştı.

MİT’in Almanya’da istihbarat faaliyetlerde bulunduğuna dair Alman basınında daha önce çıkan haberler üzerine Federal Başsavcılık da iddialarla ilgili Mart ayında soruşturma başlatmıştı.