Ana SayfaDünyaDSG Rakka’ya girdi: ‘Sokak sokak, ev ev Rakka’yı onlardan arındıracağız’

DSG Rakka’ya girdi: ‘Sokak sokak, ev ev Rakka’yı onlardan arındıracağız’

HABER MERKEZİ – IŞİD işgalindeki Rakka kent merkezine doğu cephesinden giren DSG komutanlarından Clara Rakka, operasyona kadınların öncülük ettiğini belirterek “Artık sokak sokak, cadde cadde ve ev ev Rakka’yı onlardan arındıracağız” dedi.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG), IŞİD işgali altındaki Rakka kentinin kurtarılması için “Fırat’ın Gazabı” adıyla 10 Aralık 2016’da başlattığı operasyonun kent merkezini kurtarma hamlesinin başladığını dün düzenlediği törende “Büyük savaş başladı” ifadeleriyle duyurmuştu.

Operasyonun başladığı açıklamasının hemen ardından DSG savaşçıları, Rakka kent merkezinin doğusundaki Almashalab Mahallesi’ne girmişti.

  DSG Rakka'ya girdi: Almashalab Mahallesi'nde şiddetli çatışmalar

Almashalab mahallesine giren savaşçılar ile IŞİD arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken, DSG komutanlarından Clara Rakka operasyonu dihaber’e değerlendirdi.

Rakka merkezi için hem karadan hem havadan hazırlıkların yapıldığını belirten DSG komutanı, operasyon süresi için peşin hükümlü olmadıklarını ifade etti.

‘Operasyona kadınlar öncülük ediyor’

Halkın güvenli alanlara gelmesini söyleyen Clara Rakka, Rakkalılar için her türlü koşulu yaratacaklarını sözlerine ekledi.

Kadın savaşçılar için Rakka operasyonunun ayrı bir önem taşıdığını da söyleyen Clara Rakka, şunları kaydetti:

IŞİD’in Suriye, Şengal ve Ortadoğu’nun çeşitli ülkelerinde kadına el uzatması büyük bir lekedir. Binlerce Ezidi kadınımızı esir aldılar. Kadınlarımız Rakka’da esir tutuldu, birçoğu da pazarlarda satıldı. Bu durum YPJ için savaşa başka anlamlar yüklüyor. Bizim için esas olan şey coğrafyanın özgürleştirilmesi değildi. Esas olan şey IŞİD’in öncülüğünü yaptığı zihniyetin yok olmasıdır. Biz buradaki savaşımızda onlara kadınları artık bu kadar kolay bir şekilde yok edemeyeceklerini gösterdik. Kadın iradesini onlara gösterdik. Kimse kadının zihninin, bedenini ve düşüncelerini esir alamaz. Başlattığımız savaşın temelinde bu var. Bu savaşa kadınlar öncülük ediyor. Bir kadının özgürleştirilmesi bir ülkenin özgürleştirilmesidir.

‘Sokak sokak, ev ev Rakka’yı onlardan arındıracağız’

Rakka’nın kuşatılmasında özel taktikler kullandıklarını dile getiren DSG komutanı, son olarak şunları söyledi:

Biz kentin doğusundan giriş yaptık. Buradan bir kez daha söylemek gerekiyor. Bundan sonra temel amaç Rakka kent merkezinin işgalden kurtarılması ve insanlık düşmanı bu kirli zihniyetin yok edilmesinin başlangıcıdır. Bu kolay bir şey değildi. DSG işgalcilerin merkezini kuşatıp, özgürleştirilmesine başladı. Büyük bir moral ve maneviyat ile başladık. Artık sokak sokak, cadde cadde ve ev ev Rakka’yı onlardan arındıracağız.