Ana SayfaGüncelErdoğan Almanya’da etkinlik düzenlemek için resmen başvuruda bulundu

Erdoğan Almanya’da etkinlik düzenlemek için resmen başvuruda bulundu

HABER MERKEZİ – Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya’da etkinlik düzenlemek için resmi başvuruda bulunduğunu açıkladı. Gabriel, Erdoğan’ın miting yapmasının uygun olmayacağını da belirtti. Sosyal Demokrat Parti’nin başbakan adayı Schulz ise Erdoğan’ın Almanya’da geniş çaplı bir etkinlik düzenlemesini istemiyor.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7-8 Temmuz tarihlerinde Hamburg’ta yapılacak G20 zirvesi vesilesiyle Almanya’ya gidecek.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Almanya’ya gidecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın etkinlik düzenlemek için resmi başvuru yaptığını açıkladı.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel

Gabriel Rusya ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, “Dün (Çarşamba günü) Türkiye’den Türk Devlet Başkanı Erdoğan G20 zirvesi çerçevesinde vatandaşlarına konuşmak istediği için resmi bir başvuru aldık” dedi.

Sigmar Gabriel, Erdoğan’ın miting yapmasının uygun olmayacağını da belirtti.

‘Erdoğan’ın Almanya’daki etkinlikleri engellenmeli’

Öte yandan Almanya Sosyal Demokrat Parti (SDP) başbakan adayı ve eski Avrupa Parlamentosu başkanı Martin Schulz ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın etkinlik düzenlemesine karşı çıkıyor.

Schulz, “Kendi ülkelerinde değerlerimizi ayaklar altına alan yabancı politikacılar Almanya’da provoke edici konuşmalar yapacakları etkinlikler düzenleyemez. Türkiye’de muhalifleri ve gazetecileri cezaevine atan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya’da etkinlik düzenlemesini istemiyorum” diyor.

  Schulz: Muhalifleri cezaevine atan Erdoğan'ın Almanya'daki etkinlikleri engellenmeli

Ne olmuştu?

Alman basınında çıkan haberlerde G20 zirvesine katılmak üzere Almanya’ya gidecek olan Erdoğan’ın etkinlikler planlandığını bildirmişti.

Başta Köln’deki Arena salonunun yöneticileri olmak üzere birçok gösteri merkezi “Erdoğan’a ayıracak yerimiz yok” diyerek talepleri reddetmişti.

Erdoğan, Cumhurbaşkanı sıfatıyla Almanya’daki son konuşmasını ise Mayıs 2015’te Karlsruhe’de yapmıştı.

Öte yandan Erdoğan, geçtiğimiz yıl Avrupa Parlamentosu Başkanı’yken HDP eş genel başkanlarının tutuklanmasını kınadığı için Martin Schulz’u hedef almış ve Schulz’a “Sen kim oluyorsun?” diye seslenmişti.

Previous post
'Yollar teröristler yürüsün diye değil' diyen bakana yanıt: Kendisi Sivas Katliamı sanıklarının avukatıdır
Next post
Zırhlı aracın ezerek öldürdüğü Şahin Öner davası 'Ağır Ceza'ya gönderildi