Ana SayfaGüncelErdoğan ‘Gezi’den girdi, AKM’den çıktı: İftarda sanatçı ve sporculara anlattım, proje tamam

Erdoğan ‘Gezi’den girdi, AKM’den çıktı: İftarda sanatçı ve sporculara anlattım, proje tamam

HABER MERKEZİ – Partisinin grup toplantısında konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezi Parkı’nda ağaçların kesilmesini engellemek isteyenleri ‘ağaç taşıma kültürüne sahip olmamak’ ile eleştirdi ve konuyu Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi’ne getirdi. AKM’nin akıbetine dair ‘sanatçı ve sporcularla konuştuğunu’ aktaran Erdoğan, “Muhteşem bir proje var ortada. Dev bir opera binasını İstanbul’da Taksim Meydanı’nda inşa edeceğiz” diye konuştu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu.

Erdoğan’ın gündeminde Irak Kürdistan Bölgesi’nde yapılacak olan ‘bağımsızlık referandumu’, Katar krizi, yıkılması gündemde olan Atatürk Kültür Merkezi (AKM) ve son günlerde yeniden gündeme gelen bedelli askerlik konuları vardı.

Barzani yönetiminin ‘bağımsızlık’ kararına eleştiri

Irak Kürdistan Bölgesi’nin ‘bağımsızlık referandumu’ kararına ilişkin konuşan Erdoğan, ‘derinden üzüldüğünü’ ifade ederek, “Kuzey Irak’ın bağımsızlığıyla ilgili adım atmak Irak’ın toprak bütünlüğünü tehdittir ve yanlış bir adımdır. Temenni ederdik ki bu adım istişare yapılarak atılsın” değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan, alınan kararı “Bu kritik süreçte böyle bir adım atılması kimsenin yararına değildir” diyerek eleştirdi.

Katar krizi

Körfez’deki derinleşen krize de değinen Erdoğan, Katar için ‘idam kararı’ verildiğini ifade ederek şunları söyledi:

Katar’a yönelik mesnetsiz iddialarla yapılan yaptırımlarla karşı karşıya kaldık. Türkiye olarak başından tavrımızı ortaya koyduk. Katar teröre destek veren değil tam tersine terör örgütü DEAŞ’a karşı Türkiye ile mücadele eden bir ülkedir. Katar’ı suçlu göstermenin bölgeye faydası yoktur.

‘AKM projesi tamam’

Konuşmasında Gezi’de ekoloji için mücadele edenleri “Çevre düşmanları” sözleriyle hedef alan Erdoğan, sözü Taksim Meydanı’nda yıllardır akıbeti merak edilen Atatürk Kültür Merkezi’ne getirerek, “Başından itibaren AKM’yi yıkalım dedik. Burayı halletmemiz gerekir dedik hemen isyanlar” ifadelerini kullandı.

AKM projesinin tamamlandığını belirten Erdoğan, dün akşam sanatçı ve sporculara bu konuyu anlattığını belirterek “Dev bir opera binasını İstanbul’da Taksim Meydanı’nda inşa edeceğiz. Muhteşem bir proje var ortada” dedi.

‘Meclis tatile girmemeli’

Parlamento iç tüzüğünün ‘bitmiş tükenmiş’ durumda olduğu görüşünü savunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İç tüzük değişene kadar Meclis tatile girmemeli” çağrısında bulundu.

Bedelli askerlik

Öte yandan toplantı öncesinde kısa bir açıklama yapan Erdoğan, gündemdeki bedelli askerlik konusuna da değindi.

Erdoğan, “Kabinenin gündeminde bedelli yok, dedikodusu var” dedi.




Önceki Haber
Bahçeli'den 'damat tahliyelerine' bir tepki daha: Hukuk herkese lazım
Sonraki Haber
Burkina Faso'da cinsel istismarda bulunan Fransız askere 1 yıl hapis cezası