Ana SayfaGüncelErdoğan: OHAL devam edecek, çapulcularla mücadele sürecek, Fırat Kalkanı’nın devamı gelebilir

Erdoğan: OHAL devam edecek, çapulcularla mücadele sürecek, Fırat Kalkanı’nın devamı gelebilir

HABER MERKEZİ – AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, iş dünyasından gelen “OHAL kaldırılsın” talebine tepki göstererek OHAL’in ‘gerektiği kadar’ süreceğini söyledi. 4’üncü yıldönümünde geride kalan Gezi için “Ülkemizi bu çapulculara bırakmamak için mücadeleyi sonuna kadar sürdürmekte kararlıyız” diye konuşan Erdoğan, IŞİD’e karşı mücadelede YPG’yle hareket eden ABD’ye de tepki göstererek Bab’da sona erdirilen ‘Fırat Kalkanı’nın ‘devamının gelebileceğini’ söyledi.

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Kurulu’nda konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’de IŞİD’e karşı mücadelede YPG’yle hareket eden ABD’ye bir kez daha tepki gösterdi, Bab’dan sonra sona erdirilen ‘Fırat Kalkanı’na ilişkin de “Virgül attık, devamı gelebilir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Gezi eylemlerinin 4. yıldönümü mesajını eleştiren Erdoğan, OHAL’in devam edeceği sinyalini de verdi.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

ABD’ye tepki ve ‘Fırat Kalkanı’ mesajı

Gerek Amerika gerek Rusya ile yaptığımız görüşmeler neticesinde gelinen bir nokta var. Bu nokta, bir yerde izleme noktasıdır. Bizim için izleme. Biz izliyoruz şu anda.

Rakka’da DEAŞ terör örgütü var. Şu anda ABD, iki terör örgütüyle -bunun birisi siyasi ayak, birisi eylem ayağı, yani PYD, YPG-. “Ben” diyor, “YPG ile Rakka’yı halledeceğim”. Biz kendilerine birçok şeyleri anlattık. Bunları tekrar burada anlatmaya gerek yok, ‘Peki halledeceksen buyurun hallet’ dedik, hayırlı olsun. “Ama şunu da bilmenizi istiyoruz” dedik. “Eğer Suriye’nin kuzeyinden ülkemize herhangi bir taciz olacak olursa o zaman da artık biz bundan sonra kimseyle bu konuları görüşmeyiz, kararımızı kendimiz veririz, nasıl Cerablus’ta, Rai’de, Bab’da göbeğimizi kestik, adımı attıysak bundan sonra da adımı atarız” dedik. Fırat Kalkanı harekatına bir virgül attık, bunun devamı gelebilir.

‘Gezi direnişi, barışçıl ve birleştiriciydi’ diyen Kılıçdaroğlu’na tepki

Daha dün Taksim’de yürüyüş yapıyorlar. CHP Milletvekilleri de orada Gezi’nin anmasını yapıyorlar. Gezi’de ne oldu?

Ana muhalefetin başındaki zat tweet atıyor, herhalde birçok kardeşim o tweetleri okumuştur. Ne diyor o tweette? Çok enteresan. ‘Dördüncü yıl dönümünü kutladığımız Gezi olaylarında hak ve özgürlük mücadelesi verenleri minnetle anıyorum.’ diyor.

Bu nasıl hak ve özgürlük mücadelesi ya? Yani bir şehri yakacaksınız, yıkacaksınız, polislerimizi şehit edeceksiniz, cam, çerçeve her şeyi indireceksiniz ve buna hak ve özgürlük mücadelesi diyeceksiniz. Size ne yapıldı ki hak ve özgürlük mücadelesi veriyorsunuz? Hak ve özgürlük mücadelesini vermek, Yeşilköy Havalimanından kaçarak Bakırköy Belediye Başkanının evine sığınmak mıdır?

İş dünyasına ‘OHAL’ tepkisi

Birileri hâlâ Olağanüstü Hal var diye sızlanıyor. Olağanüstü Hal girişimcilerin yatırımcıların önünü mü kesiyor, yoksa önünü mü açıyor? Eskiden patron fabrikasına giremiyordu. Biz geldik fabrikalarınızın kapısını açtık. OHAL sadece terör için var, terörist olmayan için OHAL yok hükmünde. Terörle mücadelenin gerektirdiği kadarıyla bu uygulama devam edecek.