Ana SayfaGüncelErdoğan’dan ABD’ye: Bundan sonra her şey karşılıklı

Erdoğan’dan ABD’ye: Bundan sonra her şey karşılıklı

HABER MERKEZİ – Muhtarlar toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’ye tepki göstererek “Bundan sonra her şey karşılıklı” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saray’da düzenlenen muhtarlar toplantısında konuştu.

ABD yönetiminin Rakka operasyonu için YPG’ye ağır silah sevkiyatına ve Fethullah Gülen’in Türkiye’ye iade edilmemesine tepki gösteren Erdoğan, ABD’ye yönelik “Bundan sonra her şey karşılıklı” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tepkisini şöyle dile getirdi:

‘Biz uygulamaya bakarız, lafa değil’

Ey Amerika ekonomik olarak dünyada çok büyük bir ülke olabilirsin ama hak ve adaletler konusuna gelince kusura bakmayın. Bakınız Amerika’da bugüne kadar alışılmış bir gelenek vardı, hemen hemen her ramazanda dışişleri bakanları oradaki Müslümanlara iftar verirlerdi fakat bu ramazanda ABD Dışişleri Bakanlığı bu iftarı iptal etti. Hani nerede, hani ayrımcılık yoktu, hani siz inanç özgürlüğüne karşı değildiniz? Peki bu yaptığınız nedir? Bizim de tabii ki bakışımız ister istemez değişiyor. Biz uygulamaya bakarız, lafa değil.

‘Bundan sonra her şey karşılıklı’

Batı ülkeleri teröristlere, terör örgütlerine karşı sergiledikleri bu çifte standardı terk etmeden huzura ve güvene kavuşamayacaklardır. Türkiye teröristlerle ilgili talepte bulunduğunda ‘Bizde yargı bağımsızdır’ diyerek işin içinden sıyrılmaya çalışanlar benzer istekleri bize yönelttiklerinde aynı ilkeyi asla gözetmiyorlar. ‘İşte böyle, böyle, bizim vatandaşımız sizde cezaevinde onu bize verin’. Tamam da önce siz cezaevinde olmayan terörist başını bize bir verin bakalım. Ona 400 dönüm arazi tahsis edeceksiniz, oradan 170 ülkeyi idare edecek böyle bir terörist, 80 koli dosya göndereceğiz, bütün bunlar elinizde buna rağmen hala ‘Öyle mi, böyle mi?’ deyip zaman kazanmaya çalışacaksınız, böyle bir şey olamaz.

Bu aramızdaki itimadı sarsar. Nitekim de sarsıyor. Biz bedel ödüyoruz, 249 şehidimiz var bizim 15 Temmuz gecesi, 2 bin 193 gazimiz var siz bize bunları unutturamazsınız. Kusura bakmayın bundan sonra her şey karşılıklı, sizin yargınız mı var? Bizim de yargımız var.