Ana SayfaGüncel‘Geç olmadan onları çıkarmalıyız’: Gülmen ve Özakça’da ‘kalp yetmezliğine gidiş başladı’

‘Geç olmadan onları çıkarmalıyız’: Gülmen ve Özakça’da ‘kalp yetmezliğine gidiş başladı’

HABER MERKEZİ – Nuriye Gülmen ve Semih Özakça açlık grevlerinin 91’inci gününde. Gülmen ve Özakça’nın doktoru, iki eğitimcide kalp yetmezliğine doğru gidişin başladığını söylerken, çağrıda bulunan Gülmen’in kardeşi Beyza Gülmen ise “Bu herkesin mücadelesi bu yüzden çok geç olmadan büyük bir destekle onları oradan çıkarmalıyız” diyor.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine dönmek için başlattıkları açlık grevinin 76’ıncı gününde tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın eylemi 91’inci günde devam ediyor.

Gülmen ve Özakça’nın tutuklanması ardından Yüksel Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı polis bariyerleriyle kapatılmış olsa ve her gün aralıksız polis müdahalelerine sahne olsa da caddedeki eylemler de sürüyor.

Bir yandan Türkiye’nin birçok ilinde destek eylemleri sürerken, Semih Özakça’nın eşi Esra Özkan Özakça ve annesi Sultan Özakça’nın destek açlık grevi de 17’nci gününde.

İlk duruşma 31 Ekim’de

Gülmen ve Özakça’nın Ankara 19’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek ilk duruşması 31 Ekim’de görülecek.

Avukat Selçuk Kozağaçlı daha önce yaptığı açıklamada duruşma tarihinin geç bir tarihe verilmesine tepki göstermiş, “direnişin sabrı 31 Ekim’i bekleyecek durumda değil” diyerek, hem tutukluluğa itirazın önündeki engellerin kaldırılmasını hem de duruşmanın biran evvel görülmesi gerektiğini söylemişti.

Gülmen ve Özakça’nın doktoru: Kalp yetmezliğine doğru gidiş başladı

Gülmen ve Özakça’nın sağlık durumları da kaygılandırıyor. Hem Özakça hem de Gülmen’in ciddi kas ağrılarının başladığı belirtilirken, açlık grevindekilere verilmesi gereken B1 vitamininin temin edilmemesi kaygıları daha da arttırıyor.

İki eğitimcinin doktoru ise Gülmen ve Özakça’da kalp yetmezliğine doğru gidişin başladığını açıkladı.

İki eğitimcinin tutukluluk öncesi muayenesini yapan doktor Benan Koyuncu Birgün’e yaptığı açıklamada, cezaevindeki olumsuz koşullara dikkat çekerek şunları söyledi:

Kalp yetmezliğine doğru gidiş başladı. Semih’in de kol ve bacaklarında ağrı başladı. Bağışıklık sistemleri zaten sıkıntılıydı, daha da kötü olacak. Protein yıkımları var. Bağışıklık sisteminin çökme nedeni de o. Kalp hücrelerine kadar ilerlediğinde kalp yetmezliği olacak. B1 de alamıyor. Biyolojik bozukluklar olabilir, uyuşmalar, karıncalanmalar, duygu bozuklukları, duyusal sinir bozuklukları da kalıcı olabilir.

“Çok geç olmadan onları oradan çıkarmalıyız”

Öte yandan Gülmen’in kardeşi Beyza Gülmen, geçen Pazartesi günü ablası Gülmen’le açık görüş gerçekleştirdiklerini ifade ederek  “Çok geç olmadan onları oradan çıkarmak zorundayız” dedi.

Ablası Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın en başından beri girdikleri mücadeleyi kazanacaklarına inandıklarını ve kazanma umutlarının güçlü olduğunu ifade eden Gülmen, şunları söyledi:

Onlar sadece kendileri için başlatmadı bu eylemi, haksızlığa uğrayan yüzbinlerce insan adına da mücadele ediyorlar. Dolayısıyla bu herkesin mücadelesi bu yüzden çok geç olmadan büyük bir destekle onları oradan çıkarmalıyız. Devlet aslında korkmuyormuş gibi yapıyor; ama aslında onların mücadelesinden çok korkuyor yoksa sadece işlerini isteyen insanları tutuklamazlardı.


Bu haberde BirGün ve dihaber’den yararlanılmıştır.



Önceki Haber
Taksim'de kafe sahibi, bir kadını darp etti, polis 'Aranızda halledin' dedi
Sonraki Haber
Booker ödüllü Arundhati Roy’dan yirmi yıl sonra ilk roman: 'Mutlak Mutluluk Bakanlığı'