Ana SayfaGüncelGerekçe ‘politik hassasiyetler’: Koç Üniversitesi ‘basın özgürlüğü’ konulu sunumu iptal etti

Gerekçe ‘politik hassasiyetler’: Koç Üniversitesi ‘basın özgürlüğü’ konulu sunumu iptal etti

HABER MERKEZİ – Koç Üniversitesi’nde düzenlenen Türk Siyasi Ekonomi Topluluğu Disiplinlerarası Atölye’de yurtdışında öğretim görevlisi olan Yasemin Yılmaz’ın sunumu iptal edildi. Gerekçe olarak ise “politik hassasiyetler” gösterildi.

Koç Üniversitesi’nde Türk Siyasi Ekonomi Topluluğu (TPES) Disiplinlerarası Atölye 5. kez düzenleniyor.

20 ve 21 Temmuz’da “Türkiye ve Latin Amerika’nın Karşılaştırmalı Perspektifi” başlığıyla gerçekleşecek atölyede New York City Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olan Yasemin Yılmaz, “Elit İlgi Alanları ve Medya Baskısı: Türkiye ve Venezuela’daki Durumlar” başlığıyla sunum yapacaktı.

Bianet’in haberine göre Yılmaz’ın sunumu “politik hassasiyetler” gerekçe gösterilerek iptal edildi.

Yasemin Yılmaz sunumunun iptal edildiğini Facebook hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu:

20-21 Temmuz’da Koç Üniversitesi’nde düzenlenecek atölyedeki sunumum iptal edildi. Belgelerim iki ay önce kabul edilmiş olmasına rağmen, organizatörler bugün sunumumun, ‘Türkiye’deki sıradışı koşulların akademik işlere getirdiği olası sonuçları düşünüldüğünde, siyaseten çok hassas’ bulunduğunu bildirdiler.

Öncelikle, organizatörlere en azından bu akademik argümanımı doğruladıkları için teşekkür ederim. Her ne kadar Türkiye’deki akademik durum şüphesiz şu an sıradışıysa da bu durum kesinlikle oto-sansür ve üniversite kapılarının arkasında basit bir tartışma yürütemeyecek kadar korkak akademisyenlerle daha iyiye gitmeyecek.

Korkulara ve gelebilecek tepkilere göre konferansı tekrar düzenlemek -yalnızca sunum başlıkları ve özetlerine bakarak-, statükonun bu aşırılığını korumasını sağlayacaktır.

Yılmaz’ın sunumu, Türkiye ve Venezuela’daki basın özgürlüğünü ele alacak ve elitlerin hükümetin siyasi/ekonomik projeleri desteklediği noktada ifade özgürlüğünden feragat edecekleri iddiasını taşıyacaktı.