Ana SayfaGüncelGülmen ve Özakça’nın tutukluluğuna itiraz ‘bloke ediliyor’

Gülmen ve Özakça’nın tutukluluğuna itiraz ‘bloke ediliyor’

HABER MERKEZİ – 85 gündür açlık grevinde olan tutuklu Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın avukatlarından Selçuk Kozağaçlı, hayati riske rağmen savcının iddianameyi hazırlamadığını belirtti. Kozağaçlı tutukluğa itirazın ve yine AYM ve AİHM yollarının ‘bloke edildiğini’ de söyledi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işlerinden ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça açlık grevinin 76’ncı gününde “tutuklanmadıkları takdirde adaletin işleyişine zarar verecekleri” gerekçesiyle tutuklandı.

Hayati risk taşıdıkları bir dönemde tutuklanan, 85 gündür açlık grevinde olan Gülmen ve Özakça için yapılan itiraz ise hala sonuçsuz.

Konuya ilişkin dihaber’e bilgi veren iki eğitimcinin avukatlarından Selçuk Kozağaçlı, mahkemelerin ve savcının dosya üzerindeki çelişkilerine dikkat çekiyor.

Savcı iddianameyi hazırlamıyor

Avukat Selçuk Kozağaçlı

Kozağaçlı, Gülmen ve Özakça’nın tutuklama gerekçesinde delillerin toplanmadığına dikkat çekerek, görüştüğü mahkeme başkanının kendisine “Sadece UYAP’tan gelmiş bir yazı var elimizde” dediğini belirterek “Yani başka da hiçbir şey yok, iddianame yok, bir dosya yok” diyor.

“Tutuklamaya itirazımızın işleme konulmasını engelleyen bir savcılık tutumu var” diyen Kozağaçlı, yargı sürecine ilişkin bir takım bilgiler vererirken tam bir haftadır tutukluluğa itirazlarının askıda olduğunu belirtiyor.

AİHM’e tedbir talebi

Avukat Kozağaçlı, yaklaşık 20 yıldır avukatlık yaptığını fakat dışarıda açlık grevi yaptığı için kimsenin tutuklandığına tanık olmadığını da ifade ederek, şunları söylüyor.

Ama eğer savcılık bir an önce bu dosyayı açıp tutukluluğu incelememize izin verse belki de AİHM’e kadar tedbir talebi ile götürebileceğiz. Ama şuanda tutuklama kararına itirazımıza bir cevap verilmesi savcılık tarafından bloke edildiği için bir yol da alamıyoruz. Belki de itirazlarımızda AYM ve AİHM’e başvurularımızda bu meseleyi çözeceğiz ama savcılık buna da izin vermiyor.

Previous post
Avrupa Komisyonu Başkanı: İdam cezası geri getirilirse müzakereler sona erer
Next post
Almanya’da öğrenciler, sınır dışı edilmek istenen Afgan arkadaşları için polisle çatıştı