Ana SayfaGüncelGülmen ve Özakça’ya destek açlık grevi yapan 105 kişiye soruşturma

Gülmen ve Özakça’ya destek açlık grevi yapan 105 kişiye soruşturma

HABER MERKEZİ – Hatay’da KHK ile ihraç edilen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek açlık grevi eylemine katılan 105 kişi hakkında soruşturma açıldı.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın işe geri dönme talebiyle yaptıkları açlık grevi eylemine destek vermek amacıyla Gezi direnişi sırasında yaşamını yitiren Ahmet Atakan ve Ali İsmail Korkmaz’ın aileleri Hatay’da 14 Mayıs’ta bir günlük açlık grevi eylemi yapmıştı.

Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan ile Ali İsmail Kormaz’ın annesi Emel Korkmaz hakkında “2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanuna” ve “2935 sayılı Olağanüstü Hal kanuna muhalefet” ettikleri gerekçesi soruşturma başlatılmıştı.

Grev hakkında Hatay Cumhuriyet Savcılığı tarafından başlatılan soruşturma ise genişletildi.

Eyleme katılan 105 kişi hakkında soruşturma açıldı.

dihaber’de yer alan habere göre soruşturma kapsamında emniyet tarafından ifadeye çağrılanlara, “Bu eyleme neden katıldınız?”, “Eylemin yasal olmadığını biliyor muydunuz? Biliyorsanız neden katıldınız?”, “Eylemi kim organize etti?” ve “Eyleme kimin talimatı ile katıldınız?” soruları yönetildi.

‘Adaletsizlik adalet olmuş’

Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan, yıllardır adalet aradıklarını ancak karşılığında soruşturma ve davalarla karşılaştıklarını belirtti.

Gezi ailelerinin sadece kendileri için değil tüm öldürülen gençler için adalet istediğini vurgulayan anne Atakan, şunları söyledi:

Bu ülkede adalet olmadığı için destek eylemi yaptık. Akademisyenler işten atıldı. Öğretmenler ihraç edildi. Ne için? Adalet istedikleri için. Biz de onların bu adalet arayışına destek vermek için bu eylemi yaptık. Görüyoruz ki bu ülkede adaletsizlik adalet olmuş.

Açlık grevi 89. gününde

İki eğitimcinin cezaevinde sürdürdüğü açlık grevi bugün 89. gününde.

Eylemlerini sürdüren Gülmen ve Özakça’nın sağlık durumu ise kötüye gidiyor.

Gülmen’in Twitter hesabından paylaşılan mesajlarda Gülmen’in kas ağrılarının şiddetlendiği ve otururken bile ayağını yere basamadığı belirtildi.