Ana SayfaGüncelHavasız bir hücrede 25 gündür açlık grevinde, gardiyanlar ‘ölümle tehdit ediyor’

Havasız bir hücrede 25 gündür açlık grevinde, gardiyanlar ‘ölümle tehdit ediyor’

HABER MERKEZİ – ‘Hayata Dönüş’ katliamından yaralı kurtulan ve 24 yıldır cezaevinde bulunan Filiz Gencer yaşadığı hak ihlalleri nedeniyle 25 gündür açlık grevinde. Gencer’in avukatı İlker Kapusuzoğlu, müvekkilinin gardiyanlar tarafından ölümle tehdit edildiğini söylüyor.

1993 yılında Devrimci Halk Kurtuluş Partisi Cephesi (DHKP-C) davasından yargılanan ve o zamandan bu yana cezaevinde tutuklu bulunan Filiz Gencer’in 25 gündür açlık grevinde olduğu bildirildi.

Son olarak Şakran Kadın Kapalı Cezaevi’nden 9 ay önce Bursa Yenişehir Kadın Kapalı Cezaevi’ne sevk edilen Gencer’in, cezaevine yaptığı sevk başvurularının aldığı disiplin cezaları gerekçe gösterilerek sürekli reddedilmesi üzerine açlık grevine başladığı kaydedildi.

‘Ölümle tehdit edildi, B1 vitamini verilmiyor’

dihaber’e konuşa Gencer’in avukatı  İlker Kapusuzoğlu, cezaevinde arkadaş görüşlerinin yaptırılmadığını, mektupların ulaştırılmadığını, avukatla görüş sırasında kamera ve gardiyan dayatılması gibi keyfi ve hukuksuz uygulamalara maruz bırakıldığını açıklarken, müvekkilinin gardiyanlar tarafından ölümle tehdit edildiğini bildirdi.

Açlık grevinde geri dönüşün sağlanması için mutlaka kullanılması gereken B1 vitaminin Gencer’e verilmediğini belirten Kapusuzoğlu, “Filiz 6 gün önce zorla devlet hastanesine götürüldü. Götürüldüğü sırada gardiyanlar tarafından işkenceye maruz kaldığını ve ölümle tehdit edildiğini bize aktardı. Bununla ilgili suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

‘Havasız ve sağlıksız bir hücrede tutuluyor’

Öte yandan önceki gün Gencer’i cezaevinde ziyaret eden vasisi Nagehan Kurt ise yasalarda yarım saat ile bir saat arasında olan görüş süresinin burada en alt sınır olarak uygulandığını söyledi.

Kurt ayrıca Gencer’in havasız, sağlıksız bir hücrede tutulduğunu ve yanındaki hücreye yerleştirdikleri adli mahkumun Gencer’e sürekli hakaret ettiğini de aktardı.

Gencer’in buna ilişkin talebinin dahi reddedildiğini kaydeden Kurt, “Bize, açlık grevine girenlerle girmeyenler aynı yerde kalamaz gerekçesini öne sürerek hücreye koyduklarını söylüyorlar” diye konuştu.

‘Hayata Dönüş’ten yaralı kurtulmuştu

25 gündür açlık grevinde olan Filiz Gencer, 24 yıllık mahkumiyeti boyunca pek çok cezaevinde kaldı.

Gencer, 19 Aralık 2000 tarihinde Bayrampaşa Cezaevi’nde gerçekleştirilen “Hayata Dönüş” katliamından yaralı kurtulan isimlerden.

Son olarak Şakran Kadın Kapalı Cezaevi’nden 9 ay önce Bursa Yenişehir Kadın Kapalı Cezaevi’ne sevk edilen Gencer’in cezaevine yaptığı sevk başvuruları, aldığı disiplin cezaları gerekçe gösterilerek sürekli reddedildi.