Ana SayfaGüncelHDP’ye bombalı saldırıda yeni görüntüler: Hala ifadesi alınmayan mavi kıyafetli şahıs kim?

HDP’ye bombalı saldırıda yeni görüntüler: Hala ifadesi alınmayan mavi kıyafetli şahıs kim?

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da HDP’ye yönelik bombalı saldırıya ilişkin davanın dosyasına yeni giren MOBESE görüntülerinde, sanık Orhan Gönder’le birlikte mavi kıyafetli bir kişi daha görülüyor. Görüntülerde bir polis, Orhan Gönder ve söz konusu kişiyle temasa geçiyor. Müşteki avukatı Özgür Faik Erol, söz konusu mavi giyimli şahsın bu güne kadar ifadesinin dahi alınmadığını belirtiyor.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 5 Haziran 2015 tarihinde Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda düzenlediği mitingde gerçekleşen bombalı saldırıya ilişkin görülen dava dosyasına yeni görüntüler girmişti.

Davanın son duruşmasında müşteki avukatı Özgür Faik Erol, dava dosyasına giren 20 ve 21 numaralı MOBESE görüntülerinde sanık Orhan Gönder ile yer alan mavi giyimli bir şahsa dikkat çekmiş ve bu şahsın kimliğinin tespit edilip mahkemede ifade vermesin istemişti.

Avukat Erol’un bu talebi kabul edilmişti.

Görüntülerin özeti

dihaber’in ulaştığı söz konusu görüntülerde ise sanık Orhan Gönder’in mavi kıyafetli bir kişi ile kaldırımda çay içtiği görülüyor.

Ardından alanda görevli bir polis, kaldırımda çay içen mavi giyimli şahıs ve Orhan Gönder ile konuşup, kısa süreli iletişim kuruyor.

İkinci görüntüde ise sanık Gönder ve mavi giyimli kişi beraber miting alanından uzaklaşıyor.

Haberde görüntülerin saat 11.00 civarlarına ait olduğu belirtiliyor.

Orhan Gönder ne demişti?

Sanık Gönder, söz konusu mavi giyimli şahısla ilgili “Adını şimdi hatırlayamadığım o kişiyle çay ocağının yanında tanıştık, sonra tuvalet ihtiyacım olduğunu söyledim, o da tanıdığının bir kahvesi olduğunu söyledi ve kahveye gittik. Kahveden çıktıktan sonra o yoluna ben yoluma gittim” şeklinde iddialarda bulunmuştu.

Kimlik tespiti istendi

Avukat Özgür Faik Erol, söz konusu mavi giyimli şahsın bu güne kadar ifadesinin dahi alınmadığını belirtti.

Görüntülerdeki şahsın saldırıyla ne ölçüde alakasının olup olmadığını tam olarak bilmediklerini ifade eden Erol, “Biz bu görüntüleri incelediğimiz andan itibaren bu kişinin kimliğinin tespit edilip ifadesine başvurulmasını talep ettik” diye konuştu.

‘Soruşturmanın eksik yürütüldüğünün bir kanıtı’

Dava dosyasının “güvenlik” gerekçesiyle Ankara’ya taşındığını hatırlatan Erol, şöyle konuştu:

Bu nedenle deliller eksik toplandı, gerekli araştırma yapılmadı. Şu anda biz dosya içindeki eksiklikleri tamamlama çabasındayız. Bu görüntülerdeki mavi giyimli şahıs tespiti yapılmamış, ifadesine başvurulmamış. Bunu mahkemenin dikkatine sunduk.

Erol, IŞİD’in yaptığı katliamlarda daha derinlikli araştırmaların yapılmasını gerektiğini belirtti ve şunları ekledi:

Sanığın olaydan geriye doğru MOBESE sistemiyle yaptığı görüşmeler geçtiği güzergahlar girdiği çıktığı bütün yerler tespit edilip görüştüğü tüm kişilerin ifadelerinin alınması gerekirdi. Bunların hiçbiri yapılmadı. Bu da soruşturmanın ne kadar eksik ve gevşek bir şekilde yürütüldüğünün bir kanıtıdır. Biz bunu tespit ettik ve mahkeme bu kişinin kimliğini tespit edip ifadesini alacak.

Erol, görüntülerde Orhan Gönder ve yanındaki şahısla iletişime geçen polis hakkında ise bir talepte bulunmadıklarını belirterek, “Polis söz konusu alanda bulunan herkesi uzaklaştırıyor. Biz tüm polislerin ifadesine başvurulmasını talep ettik ancak reddedildi” dedi.