Ana SayfaDünya‘Hepimiz eşitiz’: Polonya’da 50 bin kişi LGBTİ hakları için yürüdü

‘Hepimiz eşitiz’: Polonya’da 50 bin kişi LGBTİ hakları için yürüdü

HABER MERKEZİ – Polonya’nın başkentinde LGBTİ hakları için yürüyüş yapıldı. “Hepimiz eşitiz” yazan pankartların taşındığı yürüyüşe 50 bin kişi katıldı.

On binlerce gösteri lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks (LGBT) hakları için Polonya’nın başkenti Varşova’da bir yürüyüş yaptı.

Yürüyüş sırasında çok sayıda gökkuşağı bayrağı taşındı.

“Aşk günah değildir”, “Homofobi kalp rahatsızlığına neden olur”, “Hepimiz eşitiz” yazan pankartların taşındığı yürüyüşte ayrıca engellilere, etnik ve dini azınlıklara yönelik ayrımcılık da protesto edildi.

DW Türkçe’nin haberine göre organizatörler 50 bin kişinin gösteriye katıldığını belirtirken emniyet yetkilileri ise katılımcıların sayısını 13 bin olarak açıkladı.

Sağcı milliyetçi bir grubun yürüyüşü engelleme çabasına ise polis engel oldu.

Polonya, eşcinsel çiftlerin medeni durumunun hukuki olarak düzenlenmediği az sayıdaki Avrupa Birliği (AB) ülkesi arasında yer alıyor.

“Homofobiye Karşı Kampanya” adlı organizasyon hükümetten LGBTİ’lere yönelik nefret ve homofobi motivasyonlu suçlara karşı yasal düzenlemeler getirmesini istiyor.

1200’den fazla örgütün dahil olduğu ILGA adlı federasyonun raporuna göre Polonya LGBTİ hakları konusunda AB’de sondan üçüncü sırada yer alıyor.