Ana SayfaGüncelHomofobiye devam: Hazinedar bu kez ‘Allah için çocuğun öyle bir eğilimi yok, serpilmiş biri’ dedi

Homofobiye devam: Hazinedar bu kez ‘Allah için çocuğun öyle bir eğilimi yok, serpilmiş biri’ dedi

HABER MERKEZİ – Belediyenin resmi Twitter hesabından LGBTİ+ Onur Haftası’na ilişkin yapılan paylaşımı “Eşcinselliği teşvik edemeyiz; değerlerimize aykırı” diyerek sildiren Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, paylaşımı yapan çalışanın ‘eşcinsel olmadığını’ kast ederek “Hayır çocuğun öyle bir eğilimi de yok aslında. Allah için öyle bir derdi de yok. Gayet bizim gibi, maşallah serpilmiş bir çocuk” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Beşiktaş Belediyesi binasına LGBTİ+ Onur Haftası nedeniyle gökkuşağı bayrağı asılmış, ardından belediyenin resmi Twitter hesabından bayrağın fotoğrafı “Freddie Mercury’nin askerleriyiz” notuyla paylaşılmıştı.

Ancak bu paylaşım saatler sonra “Eşcinselliği teşvik edemeyiz, değerlerimize aykırı” diyen Belediye Başkanı Murat Hazinedar tarafından sildirilmişti.

Hazinedar konuyla ilgili yeni bir açıklama daha yaptı.

“Freddie Mercury’nin değil Atatürk’ün askeriyiz”

Katıldığı sahur programında konuya konuşan Hazinedar, tweeti atan sosyal medya görevlisine atıfta bulunarak, “Biz Freddie Mercury’in askerleri niye olalım? Biz saygılıyız ya, saygılı olalım diye bizim belediyede bayrak asmak istemişler” dedi.

Tüm görüşlere ‘saygılı’ olduğu için buna izin verdiğini söyleyen Hazinedar, şunları ifade etti:

‘İyi’ dedik biz de, ‘Asın o zaman, ne yapıyorsanız yapın’ dedik. O coşkuyla ne anladıysa ‘Freddie Mercury’nin askeriyiz’ diye paylaşımda bulunmuş. Hemen sildirdim. Bir de bana muhalefet ediyor. Bizde özgürlük var ya. ‘Sil onu’ diyorum, ‘Başkanım silmeyelim’ diyor, ‘Valla bakın 2 bin 800 retweet aldı’ diyor. O hala retweet derdinde. Oğlum ben neden Freddie Mercury askeri olayım. Biz çıktık o kadar “Atatürk’ün askeriyiz, iki Mustafa’yı seviyoruz” dedik. Şimdi sen neyi karıştırdın?

“Çocuğun Allah için öyle bir derdi de yok”

Ayrıca tweeti paylaşan belediye çalışanının eşcinsel olmadığını “Allah için öyle bir derdi de yok” sözleri ile anlatmaya çalışan Hazinedar, şöyle devam etti:

Hayır çocuğun öyle bir eğilimi de yok aslında, Allah için öyle bir derdi de yok. Gayet bizim gibi maşallah serpilmiş bir çocuk ama çocuk bizim özgürlükçülük anlayışımızı farklı anlamış. Saygımızı abartmış biraz. Neyse, sildirdik. Bu arada ben de duramadım, rahatsız oldum. Ben çok saygılıyımdır gerçekten, içimde itirazlarım olsa bile çok farklı düşüncelere farklı inanışlara çok saygı duymaya çalışırım.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Adıyaman'da bir çiftçi, Roma dönemine ait 1500 yıllık mozaik buldu
Sonraki Haber
Can-kırımdan hafıza-kırıma: Sur'da yeni-den rejim inşası | Adnan Çelik