Ana SayfaGüncelİstiklal’de bir devrin daha sonu: Beyoğlu Sineması kapanıyor

İstiklal’de bir devrin daha sonu: Beyoğlu Sineması kapanıyor

HABER MERKEZİ – İstiklal Caddesi’nin simge mekanlarından Beyoğlu Sineması’nın maddi imkansızlıklar nedeniyle 30 Haziran’da kapanıyor.

İstabul’da İstiklal Caddesi’nin ‘dönüşüm ve tek tipleştirme’ son hızıyla sürerken bu kapsamda kapısına kilit vuran sinema salonlarına bir yenisi daha eklendi.

1989’da kurulan İstiklal’in simge mekanlarından olan ve bağımsız sinema filmlerine ev sahipliği yapan Beyoğlu Sineması’nın 30 Haziran’da kapanacağı açıklandı.

Sinema’nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, kapanma sebebinin maddi imkansızlıklar olduğu ifade edildi:

Uzun zamandır; tekelleşen dağıtım ve gösterim zincirleri arasında, bağımsız kalarak ayakta durmaya çalıştık. Sabit giderlerimizi karşılayamaz hale geldiğimiz dönemde, değişen sinema teknolojisini kurmamız mümkün olmadığından Beyoğlu Sineması 2013 yılında kapanıyordu.

“Tek renkliliği kabullenmek mümkün değil”

Başka Sinema, destek oldu ve fedakarlık yaptı. Bugünlere geldik. Ama hala sabit giderlerimizi karşılayamıyoruz. Sponsor aradık, bulamadık. Giderleri düşürmeye çalıştık, olmadı. Bu koşullarda, 1989’dan beri Beyoğlu Sineması ile bir renk katma çabamızı sürdürmek imkansız hale geldi.

30 Haziran’da Beyoğlu Sineması kapanıyor. Kabullenmemizin mümkün olmadığı, tek renkliliğe gidişten kurtulmanın yolunu bulanlar da olacaktır, umarım.

Bağımsız sinemalar birer birer kapanıyor

Beyoğlu’ndaki dönüşüm ve sinema dünyasındaki tekelci hegamonya nedeniyle İnci Sineması, Majik Sineması, Alkazar Sineması ve Rüya sineması gibi semtin birçok bağımsız sinema salonu da kapanmak zorunda kalmıştı.

Previous post
Endonezya’da başörtülü kız çocukları tabuları yıkıyor: ‘Metal müzikte isyanı, kendimizi bulduk’
Next post
Porto Rikoluların dörtte biri ABD eyaleti olmak istiyor