Ana SayfaKadınKadınlar eşi tarafından öldürülen Birgül Çoban’ı andı: ‘Adalet mücadelesini başlatıyoruz’

Kadınlar eşi tarafından öldürülen Birgül Çoban’ı andı: ‘Adalet mücadelesini başlatıyoruz’

HABER MERKEZİ – Kadınlar, eşi tarafından sistematik şiddete maruz bırakılarak öldürülen Birgül Çoban için öldürüldüğü yerde bir araya geldi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’ndan Fidan Ataselim, “Öldürüldüğü yerde Birgül’ün adalet mücadelesini başlatıyoruz. Davanın takipçisi olacağız” dedi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu kendisini sistematik şiddete maruz bırakan eşi Ali Çeçen tarafından öldürülen Birgül Çoban için öldürüldüğü Kasımpaşa’daki sokakta adalet talebi için bir araya geldi.

“Hayatın içindeyiz, özgürlükten vazgeçmeyeceğiz” ,”Kadın Cinayetlerini durduracağız” yazılı dövizler taşıyan kadınlar, boşanmak istediği Çeçen tarafından öldürülen Çoban’ın öldürüldüğü yere karanfil bıraktı.

Platform üyeleri ve ailesinin yaptığı açıklamaya mahalle halkı da destek verdi.

Eylemde konuşan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Sözcüsü Fidan Ataselim, kadın cinayetlerinin artışına dikkat çekerek son Çoban’ın öldürülen kadın olmasını umduklarını söyledi.

Basının türlü yalanlar yazabileceğine dikkat çeken Ataseven, Çoban’ın daha önceden boşanma dilekçesini verdiğini bildiklerini belirtti.

“Neden mahkemeler kadınların boşanmasını engellemeye çalışıyor?”

Ali Çeçen’in tehditleri ile boşanma dilekçesinin Çoban’ın geri çektiğini ifade eden Ataseven, kadınların boşanmak istemelerinin hayatlarına mal olmaması gerektiğini söyledi.

Kadın Cinayetleri Platformu olarak kadınları hayatta tutmak için ellerinden geleni yaptıklarını anlatan Ataseven şunları söyledi:

Koruma Kanunu çıkarmak için mücadele ettik, çıktı, uygulansın diye uğraşıyoruz. Peki, kadınları hayatta tutabilmek, boşanmak isteyen kadınların arkasında durmak biz kadınların görevi de devletin hiç görevi değil mi bu. Bu sorunun cevabını hangi yetkili bize verecek, veremeyecekler. Evlenmeye karar veren kadınlar, bireyler boşanmaya karar verdiklerinde neden bunun önüne taş konuluyor, neden mahkemeler bunu engellemeye çalışıyor?

“Birgül’ün adalet mücadelesini başlatıyoruz”

‘Öldürüldüğü yerde Birgül’ün adalet mücadelesini başlatıyoruz’ diyen Ataselim, o katil mahkeme salonlarına çıkıp kravat taktığında, pişmanım dediğinde, Birgül’e çeşitli iftiralar attığında, biz orada olup o mahkeme salonlarını, adliye koridorlarını, adaletin gerçek sesi olarak haykıracağız ve inleteceğiz” ifadelerine yer verdi.

Şiddet uygulayan tüm erkeklerden hesap soracakları ifade ederek sözlerini sürdüren Ataseven, Birgül Çoban’ın ailesinin yanında olacaklarını ve davanın takipçisi olacaklarını duyurdu.

“Polis olay yerine çok geç geldi”

Çoban’ın kuzeni Fadime Güleç de Birgül’ün yaşadığı süreci anlattı. Güleç “Birgül dayak yedi kaç defa, 3 kez dilekçe verdi geri aldırdı, sonra öğrendik ki çocukları ile tehdit ediyormuş” diye konuştu. Polisin olay yerine çok geç geldiğini belirten Güleç “Adalet istiyoruz” diye konuştu.


Kaynak: dihaber