Ana SayfaDünyaKatar: ‘Böyle bir düşmanlığı düşman bir ülkeden bile görmedik’

Katar: ‘Böyle bir düşmanlığı düşman bir ülkeden bile görmedik’

HABER MERKEZİ – Suudi Arabistan başta olmak üzere birçok Körfez ülkesinin diplomatik ilişkileri kestiği Katar’dan bir kez daha “diyalog” çağrısı geldi. Dışişleri Bakanı Sani, “Hâlâ tercih ettiğimiz seçenek diplomasi” dedi. Türkiye’nin Katar’a asker gönderme kararını da değerlendiren Sani, “Türk askeri Katar’a tüm bölgenin güvenliği için geliyor” dedi.

Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn, Katar’la “terörü desteklediği” gerekçesiyle tüm diplomatik ilişkileri kesmesinin ardından başlayan kriz sürüyor.

Katar’la ilişkilerini kesen ülkelere Senagal’in de eklenmesiyle birlikte diplomatik ilişkileri kesen ülke sayısı 12’ye çıktı.

Katar’dan ise bir kez daha “diyalog” çağrısı geldi.

Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdülrahman el Sani, “Hâlâ tercih ettiğimiz seçenek diplomasi” dedi. El Sani, “Bu kriz hiçbir zaman askeri yolla çözülmeyecek” ifadelerini kullandı.

Sani, gıda konusunda endişe taşımadıklarını ve sonsuza kadar böyle yaşayabileceklerini söyledi. İran’ın kendilerine gıda yardımı önerisinde bulunduğunu belirten Sani,  İran’ın ayrıca üç limanı Katar’a tahsis edeceğini söyledi.

Katar’la diplomatik ilişkileri kesen ülkelerin kendilerinden “açık bir talepte bulunmadıklarını” belirten Sani, “Böyle bir düşmanlığı düşman bir ülkeden bile görmedik” dedi.

Türkiye’nin Katar’a asker gönderme kararını da değerlendiren Sani, “Türk askeri Katar’a tüm bölgenin güvenliği için geliyor” ifadelerini kullandı.

[irp posts=”38428″ name=”‘Süper güç değiliz’ diyen Katar: Oturup konuşmak istiyoruz, çatışmayla çözmeye inanmıyoruz”]